Annons

Proffsfoto

Artiklar > Profotos app nu även för Android

Profotos app nu även för Android

Appen Profoto Camera kan styra olika Profoto-produkter med en smartfon. Hittills har appen endast funnits till Iphone men nu finns den även för Android.

Tanken är att även den som fotograferar med mobilen ska kunna vara kreativ med ett professionellt ljus, men också att appen ska kunna fungera som en fjärrkontroll för den som fotograferar med en systemkamera. Detta fungerar med Profoto C1, Profoto C1 Plus, Profoto B10 och B10 Plus.

Appen Profoto Camera fungerar med Iphone 7 eller senare med Ios 11 eller senare. Samt med Android-smartphones med Android OS 7 eller senare. För närvarande kan Android-enheter endast styra ljusinställningarna via fjärrkontrollsfunktionen. De kan inte användas för att ta bilder direkt med telefonen.Publicerad 2019-12-17.

Appen kan användas för att se kompatibla produkters inställningar och uppdatera firmware.


4 Kommentarer

Flash Gordon 2019-12-17 14:57  
Jag har inte riktigt fattat att allt skall kunna göras med mobilen. Det låter smart men när operativsystem uppdateras slutar det ofta att fungera.
Jag har Watch, iPhone och iPad Pro sam Mac datorer. Betatestar för Apple och vet hur mycket som kan gå snett.

Programmering måste strikt följa MacOS/IOS, Windows eller Androids regler.
Annars går det ofta åt helvete i någon uppgradering.

Just nu sitter både Wacom och Fujifilm och har problem med MacOS Catalina och säkert flera till. Det är flera 16-bitars program jag kört förr där det inte finns någon uppgradering.
Det har varit känt länge att MacOS 10.15 bara accepterar 32 bitars program och att säkerhetssystemet skärps. Det samma händer förstås i Windows världen.
Tar vi sedan IOS där det nu finns en version för iPhone och en för iPads och sedan har vi Android där många telefoner inte kan uppgraderas så blir det ändå mer komplicerat.

Jag föredrar en triggar på kameran som sedan kommunicerar med blixtarna. Där har en tillverkare ansvaret för att få det att fungera. Jag kör nu Godox och inte Profoto. Har kört några år nu och har en trigger för Fujikameror och en för Canon. Det har fungerat utan problem under några år.
Jag är trött på appar. Gamla fjärrkontroller som triggerers är kanske inte så sexigt. Fast de fortsätter att fungera oavsett vad Apple eller Android gör.
De går också att sätta i blixtskon och sitter precis där man behöver dem.

Appar i mobiltelefoner gör det bara krångligare.
fafner 2019-12-18 07:28  
Jag tror de flesta ser det som ett komplement till en trigger. Det är ju jäkligt smidigt att kunna styra flera lampor/blixtar från en mobil så man slipper springa runt och klicka på små knappar som sitter på blixten som jag just monterat på ett tvåmetersstatativ.
Flash Gordon 2019-12-18 13:27
Att ställa blixtarna kan man göra med de flesta moderna triggers.
Både när man fotar med TTL och när man kör manuellt.
froderberg 2019-12-19 14:16
Profotos sändare kan inte visa hur de olika blixtarna är inställda och är lite pillig. Det finns med andra ord lite mer som en bra app kan göra.

Merläsning

ANNONS