X. Oanvända vyer > Nyheter > Ritplatta för proffs från Wacom

Ritplatta för proffs från Wacom


Nu kommer en ny ritplatta för de allra kräsnaste användarna. Den stora förändringen är en ökad tryckkänslighet i pennan och smartare knappar.

Intuos4 Grip Pen har Wacoms nya pennspetsteknik, som ska gör att pennans spets känns mer naturlig och mer som på en riktig penna. Den ger gensvar redan vid tryck på ett gram och har en tryckkänsligheten på 2048 nivåer.

Vidare har Intuos4 Grip Pen ett tryckkänsligt suddgummi och två sidoknappar som kan anpassas för att utföra kommandon som dubbelklick och högerklick.

ExpressKey-tangenterna är placerade på ena sidan av plattan, vilket gör dem tillgängliga för den handen användaren inte använder till att skriva. Att ändra från användning med höger hand till användning med vänster hand utförs enkelt genom att rotera plattan 180 grader och ändra riktningen på de upplysta ikonerna.

Ytterligare en nyhet på Intuos4 är den iPod-inspirerade touch ring-funktionen som kontrollerar upp till fyra olika funktioner i alla program. En knapp i mitten av ringen växlar mellan funktioner som zoom, bläddring, anpassning av penselstorlek, rotering av rityta och val av lager. En lysdiod anger vilken funktion som är aktiv.

De nya modellerna ska finnas ute till försäljning redan nu, och kostar från 2 490 kronor för den minsta till 8 890 kronor för den största.

Läs mer om den nya ritplattan här.

Publicerad 2009-03-27. Läst av 6602 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2009-03-27 12:53   Arclight
Låter intressant, gillar placeringen av express knapparna. Blir nog att byta 3:an mot 4:an nudå.
2009-03-27 14:28   linus_fotograf
Beställde min samma dag som den släpptes (25 Mars).
Ekonomisk som jag är (försöker vara) så tittade jag som vanligt först på prisjakt - där den inte fanns i någon butik. Internet, när kommer resten av världen att hänga på?
/Linus
2009-04-02 08:38   Lazzze
Dustin har den på lager, har en medium på väg med posten.

Merläsning


Elinchrom ELB 500 TTL