Annons

Proffsfoto

Artiklar > Samyang AF 24-70 mm f/2,8 FE – ljusstarkt prisalternativ för Sony

Samyang AF 24-70 mm f/2,8 FE – ljusstarkt prisalternativ för Sony

Samyang har under några år utvecklat AF-objektiv med fast brännvidd. Nu kommer den första zoomen i AF-serien.

Samyang AF 24-70/2,8 FE har Sony E-fattning och kan användas spegelfria systemkameror med småbilds- och APS-C-sensorer.

Autofokusen sköts av en stegmotor (STM) som uppges röra sig tyst och mjukt för att fungera till videotagning. Andra egenskaper som uppskattas av videofilmare är att objektivet är parfokalt och har lite focus breathing. Det innebär att fokusen är kvar på samma punkt oavsett brännvidd och att utsnittet inte förändras under fokusering.

Samyang har också försökt göra den elektroniskt styrda manuella fokuseringen så att det påminner om ett videoobjektiv med lång snäckgång. Det finns också en omkopplare så att objektivets bländare kan styras av fokusringen. Knappen kan också programmeras om för att aktivera andra funktioner.

Den optiska konstruktionen består av 17 linselement, varav två är asfäriskt formade och sju är gjorda av specialglas. Bländaren har nio blad och filterdiametern är 82 mm. Närgränsen är 0,35 meter.

Samyang AF 24-70/2,8 FE väger 1.027 gram och är vädertätat. Leveranserna börjar i november och det rekommenderade priset är 9.299 kronor inklusive moms. 

ExempelbilderPublicerad 2021-10-20. Läst av 1892 personer.

1 Kommentarer

pellevin 2021-10-21 12:58  
Det ska bli spännande att se hur bra deras zoom är. Jag har positiva erfarenheter av deras små primes. Den här är dock allt annat än liten.

Merläsning

ANNONS