Annons

Proffsfoto

Artiklar > Sony ILX-LR1 – världens minsta digitala fullformatskamera

Sony ILX-LR1 – världens minsta digitala fullformatskamera

Sony är bäst i branschen på att bygga små kameror med stora sensorer. Det visar de med den lilla fullformatskameran Sony ILX-LR1 som kan passa som drönarkamera.

Sony ILX-LR1 delar mycket teknik med Sony A7R V, bland annat 61-megapixelsensorn och en snabb Bionz XR-processor. Eftersom kameran är tänkt att placeras på drönare eller användas för annan fjärrstyrd fotografering har Sony kunnat banta bort både sökare och skärm.

Kameran ska klara av att ta tre bilder per sekund under två timmar för timelapse-tagning och kan drivas av batteri eller matas med 10–18 volt ström. Inställningarna kan ändras via Sonys programvara.

Storleken är endast 74 x 100 x 43 mm och kamerahuset är lådformat för att passa i olika hållare. Det går att ansluta kameran med USB-C eller micro-HDMI. En multikontakt på baksidan underlättar fjärrstyrning.

Sony ILX-LR1 har utvecklats av Sonys professionella bilddivision och kommer att säljas via handlare som även säljer Sonys professionella videokameror. Säljstart i december 2023. Priset är 462 000 yen inklusive moms, vilket motsvarar cirka 35 000 kronor.Publicerad 2023-09-05.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS