Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Sony PDT-FP1 – 5G-sändare och videomonitor

Sony PDT-FP1 – 5G-sändare och videomonitor

Sony PDT-FP1 kan användas med kameror från olika märken och fungerar som 5G-sändare, lagringsenhet och videomonitor.

Sony har tidigare utvecklat mobiltelefoner som kan fungera som sändare, till exempel Sony Xperia Pro-1. Utifrån återkoppling från yrkesfotografer har Sony nu i stället utvecklar en renodlad sändare som bygger på mobiltelefonteknik, men med ett mer praktiskt utformande.

Sony PDT-FP1 har exempelvis stativfäste, Ethernet-port, fullstor HDMI-kontakt, dubbla USB-C-kontakter (varav en för laddning). Skärmen är av oled-typ, 6,1 tum stor och kan kan fungera som monitor.

På insidan finns avancerade antenner som ska ge bättre uppkoppling än en vanlig mobiltelefon, vilket kan vara avgörande vid live-streaming. För att säkerställa datahastigheterna i varmt klimat finns en inbyggd fläkt.

Sony PDT-FP1 kan använda flera olika tekniker för dataöverföring, bland annat några som är egenutvecklade för att ge högre säkerhet och fungera enklare med Sony-kameror. Det finns också en funktion för att övervaka nätverket. Sony PDT-FP1 kan använda dubbla SIM-kort. FSony PDT-FP1 har 8 GB RAM-minne, 256 GB internminne och en microSD-kortplats för minneskort upp till 1 TB.

PDT-FP1 kommer att finnas tillgänglig från maj 2024 med ett riktpris på 1 300 euro.

Läs mer om Sony PDT-FP1 här.Publicerad 2024-02-24.

2 Kommentarer

Anders F. Eriksson 2024-02-24 16:14  
Smart pryl för de som har behov av den (och inte så blodigt dyr - en flaggskeppstelefon kostar ju mer).

Ni kanske skulle ändra GM till GB i texten ...
PMD 2024-02-27 21:12
Jag blev förvånad när jag såg priset. Jag hade förväntat mig betydligt högre pris.

Fördelen med att använda en mobiltelefon för det här ändamålet är att den har man antagligen ändå med sig, men den här prylen tycks med ändamålsenlig.

Merläsning

ANNONS