Annons
Artiklar > Sony Xperia 1 VI får kraftigare telezoom

Sony Xperia 1 VI får kraftigare telezoom

Sony uppdaterar sin flaggskeppstelefon (Xperia 1 VI) med en telezoom med större brännviddsomfång än tidigare. Objektivet kan också användas för makrofoto. Sony lanserar också en billigare version kallad Xperia 10 VI.

Brännviddsomfånget med telekameran motsvarar 85–170 mm med småbild. Den långa brännvidden gör att man kan ta makrobilder på lite större avstånd så att man inte riskerar att skugga eller störa motivet.

Föregångaren Sony Xperia 1 V har ett mindre teleomfång motsvarande 85–125 mm. En annan skillnad är att det inte krävs olika appar för avancerad stillbildstagning och videofilmning.

Huvudkameran på 48 megapixel är samma som i Xperia 1V och ger motsvarande 24 mm brännvidd, men har också ett beskuret 48 mm-läge. Det finns också en supervidvinkelkamera motsvarande 16 mm.

En trevlig nyhet är att batterikapaciteten förbättrats till två dygn. I Sverige säljs Xperia 1 VI med 256 GB lagring.

Sony Xperia 1 VI har ett rekommenderat pris på 14 990 kronor.

Även den nykläckta lillebrodern Sony Xperia 10 VI får den förbättrade standby-tiden på två dagar. Kameradelen består av två 2 kameror, en med ett objektiv motsvarande 26 mm och en med motsvarande 16 mm.

Sony Xperia 10 VI har ett rekommenderat pris på 4 990 kronor.Publicerad 2024-05-15.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS