Artiklar > Trådlöst handgrepp för Sony-kameror

Trådlöst handgrepp för Sony-kameror

Sony GP-VPT2BT är en kombination av fjärrkontroll, handgrepp och bordsstativ som är ansluten till kameran via blåtand.

Handgreppet GP-VPT2BT gör det enklare att hålla kameran stadigt när man filmar. Det är främst tänkt för dem som filmar med kameran och kan styra zoomfunktionen för kameror och objektiv med motordriven zoom.

Greppet är också tänkt att ha med på resor för att enkelt få stöd vid längre exponeringar och för att underlätta om man vill ta en selfie.

Till skillnad från tidigare modeller är greppet trådlöst och kommunicerar via blåtand. Det gör att man inte behöver öppna kamerans lock och på så sätt minska tåligheten mot damm och väta. Med actionkameran RX0 II påverkar detta avsevärt i vilka miljöer man kan använda grepp. GP-VPT2BT är tätad mot damm och fukt, men vattentät.

Handgreppet GP-VPT2BT är kompatibelt med följande kameror: A9 II, A9, A7R IV, A7R III, A7 III, A6600, A6400, A6100, RX100 VII, och RX0 II. 

Greppet ska komma ut på marknaden i februari. Priset är inte bestämt än.Publicerad 2020-01-15. Läst av 2082 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-01-15 22:23   jonas18z
Sony är nya Canon som gör produkter om ingen kommer köpa. Connect Station CS100.

Men varför skulle någon köpa en sådan produkt som låst till en kamera. En gimbal är ett vettigare köp och visst den är större och kanske lite dyrare men det kommer löna sig i längden. Zoom när man filmar selfie, nej tack vem vill göra det? Går lika bra att köpa vilken pinne som helst och skippa rec och zoom.
Dessutom finns det ingen garanti att den kommer fungera med framtida sony kameror eller för den delen äldre.

Detta nominerar jag till årets flopp över kameraprodukter.
Cygni 2020-01-16 21:58
Till vloggers kan det säkert vara en bra produkt. Att slippa sladdar är alltid bra. Frågan är om man kopplar denna till en RX100vii, som har ett så litet batteri, hur det kommer att påverka.

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar