Zhiyuns Crane 3S - ny gimbal som klarar riktigt tung utrustning

Zhiyuns Crane 3S - ny gimbal som klarar riktigt tung utrustning

Zhiyuns nya gimbal Crane 3S har fått en ny generation starkare motorer vilket gör att den tillåter en utrustning på upp till 6,5 kg.

Gimbal 3S föregångare kunde ta en vikt på 4.5 kg och med 6.5 kg klarar denna gimbal även tyngre filmkameror. På gimbalen finns det flera fästmöjligheter för både stabilisator och handtag. Till gimbalen ingår ett bordsstativ.

I gimbalen sitter tre stycken batteri av typen 18650 och batteritiden har förbättrats till 12h och med TransMount PowerPlus batteripaket som finns som tillval får man en kapacitet för drift upp till 21 timmar (då med sex stycken 18650 batterier).

Crane 3s kan fjärrstyras vi smartphone och med trådlöst videostöd för full HD (1080p) fungerar smart-telefonen också som en extra bildskärm.

En annan ny funktion är de avtagbara handtagen som gör det möjligt att växla mellan de två olika handtagen kallade TransMount SmartSling och EasySling. TransMount SmartSling-handtaget har en integrerad kontrollpanel med oled-skärm för kontroll över både gimbal- och kamerainställningar. EasySling-handtaget används för att kunna växla från att ha gimbalen i normal höjd ner till låga vinklar. För de större filmkamerorna används en förlängningsmodul. 

Crane 3S börjar levereras i börja av april och priserna är satta till:
Zhiyun Crane 3S-E (med EasySling-handtag), Ca-pris: 9 525,- (inkl. moms)
Zhiyun Crane 3S (med SmartSling-handtag), Ca-pris: 10 795,- (inkl. moms)

Specifikationer:

Klarar vikt upp till 6,5 kg
För system och pro-videokameror
Flera fästpunkter för olika tillbehör
Batterier med upp till 12 timmars driftstid
Laddtid 4h
Möjlighet att skapa en trådlös anslutning till en smartphonePublicerad 2020-03-19. Läst av 1966 personer.


Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-03-20 00:35   jonas18z
Ser riktigt skönt att ha stativbenet rakt in i magen.

6,5 kg inte länge men kommer klara det med en sådan rigg
2020-03-20 08:49   pdahlen
Något liknade kanske kan användas till stillbild, jag tänker att man kan fjärrstyra både kamera och stativ så behöver man inte något gömsle utan kan sitta en bit bort och fotograferar. Nästa steg är att ögonfokus blir kopplat till stativet så det följer helt automatiskt ett objekt :)
2020-03-20 09:18   fotografmartin
Kul att de har coronamask på säljbilderna haha. Nya normen?

Merläsning