Annons

Proffsfoto

Artiklar > Røde Wireless Pro – proffsigare version med 32-bitars float

Røde Wireless Pro – proffsigare version med 32-bitars float

Rødes små trådlösa mikrofoner Wireles Go har blivit en stor succé. Nu kommer en mer avancerad version där man helt kan slippa alla problem med distorsion.

Den mest efterfrågade funktionen, enligt australiska Røde, är 32-bitars floatformat. Det innebär att ljudet spelas in med ett så stort dataomfång att man inte riskerar distorsion av högt ljud eller brus när man förstärker svagt ljud.

40 timmars ljud kan spelas in direkt på en sändare för att senare synkroniseras ihop med bilden med hjälp av tidskod.

Till skillnad från den enklare föregångaren Wireles Go II ingår två ”myggor” när man köper ett paket med en mottagare och två sändare. Dessutom har mikrofoningången gänga så att mikrofonkontakten kan låsas fast.

Kontakten på sändaren är av TTRS-typ vilket innebär att ljudsignaler kan gå i två riktningar så att man kan få medhörning om man använder headset.

Mottagaren har fått en extra kontakt för medhörning med hörlurar och möjlighet att noggrannare ställa inspelningsnivån. En ny funktion gör att sändaren automatiskt ställs in på optimal uteffekt till den kamera som används.

Med hjälp av ett laddetui kan alla enheter laddas samtidigt.

Det svenska priset är omkring 6 400 kronor inklusive moms för ett paket.Publicerad 2023-08-24.

2 Kommentarer

Jan Olof Härnström 2023-08-25 12:21  
De ser fortfarande lite plastiga ut.
Go II har lite klena sändare som kan tappa kontakten om man inte håller kort avstånd utan hinder till mottagaren. Det ska väl vara förbättrat nu.
32 bitar Float kanske är lite overkill men förmodligen lockar det köpare.
Förhoppningsvis kommer det ett kit utan myggor också, till ett rimligare pris.
Third eye 2023-08-28 18:04  
Har DJI's motsvarighet idag, tycker de är riktigt bra. Men jag ser 2 saker direkt som skulle kunna fåg mig att byta, 32-bit float och adaptiv ut. Verkar ju lysande på ett kit man kanske rycker upp spontant när man plötsligt behöver det. Ske bli intressant med reviewsen där👍

Merläsning

ANNONS