Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Play > Dokumentär om skapandet av Fujifilm X-Pro3

Dokumentär om skapandet av Fujifilm X-Pro3

Fujifilm har släppt en dokumentär som öppnar dörrarna till de hemliga processerna bakom skapandet av den nya kameran Fujifilm X-Pro3.

90-minuters dokumentären är producerad av Fujifilm själva (så man får ta den med en nypa salt) kallas ”Camera punk” och bjuder på intervjuer med Fujifilms produktutvecklingsteam och designers om utmaningen i att balansera specifikation med design och samtidigt hålla sig till kostnadskalkyler, tidsplaner och tillmötesgå fotografers önskemål.

'No Challenge, No Success' om utmaningarna runt 2010


Men dokumentären håller ändå en balans som gör det intressant att titta på. Intervjuerna är förvånansvärt utlämnande och ärliga vilket gör det intressant. Man får också en bekräftelse av det lite mytiska med japanska företag. Man får se lokaler, gymnastikpass, mötesrum och hur olika nyckelpersoner ser på sin roll och sina utmaningar. Detta är också den stora behållningen av filmen. Vissa av intervjuerna är på japanska så missa inte att slå på undertexter (finns en ikon för det).

I filmen följer man nio X-fotografer (ambassadörer) från hela världen som bjuder in till sina hemmiljöer för att berätta om sitt fotograferande, sina liv och relation till Fujifilm. Denna delen är mer förutsägbar.Publicerad 2020-02-13. Läst av 3288 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-02-13 11:29   Bengf
Ja har alltid undrat varför man med X-PRO1 och X-PRO2 valt att designa en sänkning av höjden vid greppet, varför inte en rak överdel som övriga modeller, en relativt mindre kamera ( javars 500g )- hade väl behövt något mera höjd för fingrarna, det moderna man ser när testare går om kring och slänger med kamerorna med enbart fingergreppet, inga remmar runt halsen längre som förr.
Benganbus 2020-02-13 18:23
Håller med, jag gillar inte heller den här designen på rattsidan. /B
2020-02-13 12:04   alfin
Ja, det behövs nog all form av reklam och exponering om de ska lyckas snacka upp försäljningssiffrorna för X-Pro3. Om något år får vi se om det lyckades.
Frekeman 2020-02-13 13:35
Har du några försäljningssiffror att stödja dig på? Jag tycker att det verkar som att X-Pro3 tagits väl emot bland de fotografer som jag rör mig bland, mestadels gatufotografer. En av dem som hälsade på i London förra helgen hade köpt en – tidigare kameror från Fujifilm var X-T2 och X-H1, som han kommer att behålla.
2020-02-13 14:19   Third eye
Kan välldigt lite om Fuji och är egentligen inte så märkesintresserad. Jag är bunden till fattningen på objektiven jag har så att säga :-)
Men jag tykte det var en riktigt bra och sevärd semidokumentär. Det var intressant att höra deras tankegångar kring utvecklingsbalansen.
Riktigt sevärd.
2020-02-13 18:26   Nils-Erik Larsson
Själv har jag bara kört Canon. Men Fuji har intressanta kameror med inriktning på dokomuntärt foto. X-PRO 3 verkar vara en bra kamera som skulle passa mitt fotograferande. Den här filmen är verkligen intressant och lärorik.
2020-02-13 21:32   O H
Fint att få tips på fotodokumentärer. Gillas. Semidokumentär som skrevs tidigare var ett passande ord på denna. Intressant hur man bygger sitt varumärke, hur mycket man poängterar känsla. Lite som en sekt med alla dessa X-fotografer som skulle kunna ta lika bra bilder med en motsvarande kamera från ett annat märke.
2020-02-18 10:55   ajoe
Intressant och ganska religiöst och det vore nästan fånigt om det inte vore så att jag själv sitter djupt i Fujiträsket. Jag lägger order på nya X-T4 i samma ögonblick det är möjligt, det som fattats är ju att de fasta objektiven varit utan stabilisering hittills och med bra IBIS så borde ju 56:an bli en killer!

Merläsning

Trots corona - Stockholm Fotomaraton blir av

Annorlunda upplaga i år för att säkra mot smittspridning. Läs mer...

Ljusstark extrem vidvinkelzoom från Sony

Sony kompletterar omtyckta FE 12-24 mm f/4 G med en ljusstarkare proffsversion: FE 12-24 mm f/2,8 GM. Det kan passa för såväl reportage som astrofoto. Läs mer... 2

Emma Svensson förstärker Fotosidans redaktion

Vi välkomnar Emma Svensson som ny frilansare i Fotosidan redaktion och kommer bredda vår bevakning ytterligare och ta vår journalistik till nya höjder. Läs mer... 15

Test Nikon D6 - teknikredaktör Martin Agfors går igenom kameran (video)

Plus I denna video går teknikredaktör Martin Agfors under 5 min igenom kamerans viktigaste funktioner och jämför bland annat med Nikon D5. Läs mer...

Superextrem raktecknande vidvinkel från Laowa

Med en bildvinkel på 135 grader är Laowa 9 mm f/5,6 FF RL världens extremaste raktecknande vidvinkel för spegelfria småbildskameror. Läs mer... 8

Utforska fågellivet i ditt närområde

De gör filmer om fåglar i Sveriges natur. Läs mer... 4

Test Nikon D6: Snabbare och mer träffsäker

Plus Nikon D6 innebär en relativt försiktig uppdatering av D5. De främsta skillnaderna är en ny snabbare processor och en helt ny autofokusmodul. Dessutom har kameran fått inbyggd wifi, blåtand och GPS. Läs mer... 18

Olympus berättar mer om kommande objektiv

Olympus har uppdaterat sin produktplan för kommande objektiv och berättar mer om sin nya supertelezoom. Läs mer... 5

Canon anordnar liveevent – största lanseringen någonsin

Är det äntligen dags för lansering av Canon Eos R5? Läs mer... 3

Kinesisk medborgare gripen – flög drönare över skyddsobjekt

En kinesisk medborgare har frihetsberövats misstänkt för brott mot skyddslagen efter att ha flugit drönare över ett skyddsobjekt. Läs mer... 13

Elinchrom ELB 500 TTL