Play > Fotosidan bjuder Nikon på kaffe

Fotosidan bjuder Nikon på kaffePublicerad 2014-11-22. Läst av 4653 personer.
2014-11-22 14:20   bildterapeuten
kommer framtidens Nikon också ha alkoholmätare ?
froderberg 2014-11-25 09:46
Det skulle nog vara bra ibland.
2014-11-24 12:15   Num Wistbacka
Varför...

- skulle vi behöva veta i en stillbild hur personerna mår (rent psykiskt och/eller fysiologiskt)?

- ska kameran bestämma för mig vad som är mest minnesvärt?

- skulle man ta låta kameran filma konstant? Det tar ju jätte mycket elektricitet vilket är motsatsen till vad vi vill i dagens läge.

Håller med Risedal här ovantill....


Bra intervju annars, Magnus. Kritiken är mer mot Nikon än mot dig eller FS.
froderberg 2014-11-25 09:46
Som det nämns i rapporten från reseachföretaget kan det finnas medicinska tillämpningar för en kamera som kan känna av hur folk mår. Det finns redan idag kameror i bilar som registrerar om en förare börjar bli trött. Det kommer klockor med sensorer som har koll på vår hälsa. Informationen används sedan av olika hälso- och träningsappar. Utvecklingen går helt enkelt mot tekniker som enkelt kan analysera hälsoläget.

Redan idag finns det kameror som kan filma konstant. Jag har sett turister gå runt med Gopro-kameror på magen. I Ryssland är det vanligt med kameror på instrumentbrädan på bilen som filmar konstant när bilen är igång. Att lagra bilder utan att skärmen är igång behöver inte ta så mycket energi. Det är tänkbart att en del vill ha kameror som hela tiden rullar och sen går man tillbaka och plockar bilder eller videosnuttar av det som visar sig intressant. Men viss artificiell intelligens kan kameran gissa sig till vad som är extra intressant att lagra. I dagsläget ska man nog se det som ett tankeexperiment - som en konceptbil på en bilmässa, som David är inne på.
2014-11-25 09:26   David Elmfeldt
Mikael, ja det är inte omöjligt.

Num, tänk utanför boxen. Det är framtiden man spekulerar kreativt om. Precis som biltillverkare alltid har conceptcars där man utforskar och skissar.

Läs mer https://bravo6-uk-nkn-nikonlife.s3.amazonaws.com/cms_page_media/168/NIK100_Future%20of%20Imaging_AWR_WEB.pdf
2014-11-25 15:23   Num Wistbacka
Alltså det är bra om specialicerade kameror gör såna saker. Men så som jag uppfattar Nikon och deras pressrelease så menar de tränga in dessa funktioner i vanliga kameror. Och det är det jag tycker är onödigt.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Elinchrom ELB 500 TTL