Artiklar > Internationell fotofestival lockar kända fotografer till Landskrona

Internationell fotofestival lockar kända fotografer till Landskrona

Foto: Hanna Modigh

 

Landskrona Fotofestival hålls den 23-25 augusti. Programmet innehåller utställningar, föredrag, workshops, portfoliogenomgång, filmvisning, fotografträffar med mera. Flera internationellt kända fotografer kommer att delta.

Några av de fotografer som kommer att ställa ut är: den japanska gatufotografen Daido Moriyama, Magnum-fotografen Jacob Aue Sobol samt de svenska dokumentärfotograferna Hannah Modigh, JH Engström, Klara Källström och Thobias Fäldt

De två senare kallar sig KK+TF och har bland annat belönats med Scanpix Stora Fotopris 2012 för ett bildreportage om Julian Assange kallat Wikiland.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda så mycket och så pass bra fotografi under en och samma helg. Bara att Magnum-fotografen  Jacob Aue Sobol kommer hit personligen är inspirerande. Han har aldrig tidigare ställt ut i Sverige, säger Thomas H Johnsson, projektledare for Landskrona Fotofestival.

Curatorn och konstkritikern Urs Stahel kommer att delta i ett internationellt seminarium och vara expert under en så kallad portfolio review där fotografer kan få feedback på sina bilder. Andra experter är: Michaela Bosakova och Marc Prüst.


Wikiland. Foto: KK+TF

Gamla fototekniker
Landskrona Museum öppnar sitt bildarkiv och visar en utställning med vintagebilder och glasplåtar från slutet av 1800-talet fram till 1910-talet.

På museets tredje våning kommer en liten utställning med äldre fototekniker att visas. Har kan man stifta bekantskap med bland annat saltpapper, cyanotypi, platinotypi, kallitypi, karbo, Gummitryck, fotogravyr, oljetryck, bromoljetryck och mycket mer. Fotografen Bosse Blomqvist  kommer att arrangera en workshop om våtplåtsteknik.

Den konstnärlige dokumentärfotografen JH Engström kommer att hålla i en annan workshop.

Leif Wigh var fotointendent på Moderna Museet mellan 1977-2004 och föreläser om fototeknisk historia. Fotoläraren och konstnären Bengt Persson föreläser om gummitryck.

Läs mer om fotofestivalen här.Publicerad 2013-05-28. Läst av 6553 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2013-05-28 10:41   luminousoctaves
Låter ju som en dröm!
2013-05-28 13:04   avslutad130917
Det verkar bli mycket kloner där nere,nää inte åker jag ända dit för att lyssna på Leif Wigh. Bättring och större variation anbefalls-
2013-05-28 21:45   printscreen
Äntligen något som man har möjlighet att besöka!
När det dessutom är på hemorten så är det ju ett måste att besöka!

Merläsning


Miops Capsule360