Annons
Artiklar > Katt People på Arbetets museum

Katt People på Arbetets museum

Foto: Julia Lindemalm

 Foto: Julia Lindemalm

Fokus på tamkatten på Arbetets museum.

Fotografen Julia Lindemalm skildrar vår motsägelsefulla relation till katten. Hon har länge undersökt människans relation till djur och har skildrat djurparker i Europa och USA. Hon har bland annat fotograferat Joe Exotic, mer känd som ”Tiger King”.

I ”Katt People” sätter Lindemalm fokus på tamkatter och människorna som älskar dem och som har vigt sina liv åt katter. Kattens status är både hög och låg, från stylad utställningskatt till övergiven sommarkatt. Vår samexistens är komplicerad - kanske är det därför vårt vildaste tamdjur väcker så starka känslor.

Jättekul att äntligen kunna visa Katt People hos oss. Katter är spännande kompanjoner. Är det vi som äger dem eller tvärtom? Under pandemin har de gett sällskap åt många, men katterna kanske mest har undrat varför de inte får vara i fred längre”, säger Sara Grevlund, intendent på Arbetets museum i ett pressmeddelande.

Julia Lindemalms första fotobok ”Katt People”, gavs ut 2017 och året efter kom ”Zoo World”. 2016 fick hon Lars Tunbjörk-priset. Hon har även vunnit pris i Årets Bild och blivit nominerad till World Press Photos Joop Swart Masterclass.

Utställningen pågår nu och visas till och med 14 augusti på Arbetets museum i Norrköping.

Foto: Julia Lindemalm

Foto: Julia Lindemalm

Foto: Julia Lindemalm

Foto: Julia Lindemalm

Foto: Julia LindemalmPublicerad 2021-06-09. Läst av 1569 personer.

2 Kommentarer

Johan Pihl 2021-06-09 18:51  
Det verkar vara en fin bildserie sett utifrån de bilder som publiceras i den här artikeln. Lite "Lars Tunbjörk" kan man nog ana i bilderna.
Anders F. Eriksson 2021-06-09 20:06  
Den utställningen skulle jag vilja se som kattägare/-fotograf
Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Samyang till Sony - Scandinavian Photo