Annons
Artiklar > Klara Källström och Thobias Fäldt på Hasselblad Center

Klara Källström och Thobias Fäldt på Hasselblad Center

The Last of the Lucky. Klara Källström & Thobias Fäldt

 Klara Källström & Thobias Fäldt

De strävar efter att belyser media, narrativ och dominerande berättelser.

Klara Källström & Thobias Fäldts ställer ut på Hasselblad Center i Göteborg. Det är deras första retrospektiva utställning som visar arbeten som handlar om media, makt och historieskrivning. Betraktaren uppmanas vara kritisk mot dominerande berättelser om världen. De undersöker hur fotografi används i förmedlingen av dessa berättelser. 

Genom att utforska fotografiets begränsningar, utmaningar och möjligheter strävar de efter att belysa förbisedda delar av officiella historier och samtida narrativ. 

Deras arbete om Julian Assange och WikiLeaks är ett exempel på deras intresse för berättelser som inte passar in i en viss mall. Projektet undersöker bilden av Assange i media efter hans avslöjande av USA:s krigsförbrytelser.

Klara Källström & Thobias Fäldt

Andra projektet är Europe, Greece, Athens, Acropolis och 25 Lemon Trees, No Gardeners som visar på att det verkar finnas utrymme för enbart en global mediaberättelse åt gången. 

En del av konstnärskapet är intresset för fotoboken som tar en central plats mitt i utställningsrummet, där man skapar en ny bok.

Utställningen pågår 27:e maj till 24:e september.Publicerad 2023-05-16.

Bli först att kommentera


Merläsning

ANNONS