Annons
Artiklar > Kristoffer Granath på Arbetets museum

Kristoffer Granath på Arbetets museum

Foto: Kristoffer Granath

 Foto: Kristoffer Granath

17 februari öppnar två fotoutställningar med Kristoffer Granath på Arbetets museum.

I ”Vissa dagar lever vi” på Arbetets museum i Norrköping skildras berättelser från flera arbetsplatser under nedläggning, som kärnkraftverket i Barsebäck och Findusfabriken i Bjuv. Med porträtt och miljöbilder skildras platser som har betytt mycket mer än bara ett arbete. Det är anställda som slungas ut i ovisshet, år av gemenskap som raderas bort.

Foto: Kristoffer Granath

Mitt fokus ligger på de stora samhällsförändringarna, alltid med människan i centrum. En vän titulerade mig som skilsmässofotograf då mina projekt så ofta fokuserar på nedläggning och den ångest det medför för de människor som drabbas”, säger Kristoffer Granath i ett pressmeddelande.

Foto: Kristoffer Granath

I ”Erosion” skildras hur klimatförändringarna påverkar den skånska kusten och människorna som bor och verkar där. Här vänder Kristoffer Granath sin blick mot klimatförändringarna och dess konsekvenser för människor längs Skånes kust. 

Foto: Kristoffer Granath

När Kristoffer vänder sin blick mot klimatförändringarna i utställningen Erosion så blir även det med fokus på arbete. Vi möter ålafiskaren som direkt påverkas av det förändrade klimatet och kustingenjören som arbetar med att hantera havsnivåhöjningens konsekvenser. Det är en viktig utställning, särskilt då fokus ligger här och nu, på välbekanta platser i vår egen närhet. Ingen slipper ju undan effekterna av klimatförändringarna”, säger Josefine Höijer, intendent pе Arbetets museum i ett pressmeddelande.

Foto: Kristoffer Granath

2019 fick Kristoffer Granath Arbetets museums Dokumentärfotopris för sitt arbete med att dokumentera arbetsplatser under nedläggning.

”Vissa dagar lever vi” visas 17 februari – 8 maj, ”Erosion” 17 februari–8 maj.Publicerad 2022-02-11. Läst av 1066 personer.

Bli först att kommentera

annons

Merläsning

ANNONS