Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Lars Bygdemark: Sverige från ovan

Lars Bygdemark: Sverige från ovan

Foto: Lars Bygdemark.

I snart trettio år har Lars Bygdemark fotograferat Sverige från ovan och skapat konst av sina flygbilder. Mellan den 11 juni till 14 augusti får vi ta del av hans bilder på Västmanlands läns museum.

Utställningen "Sverige från ovan" visar böljande åkrar, byklungor, slingrande vattenvägar och gröna havsbottnar. Gators rutnät och hus i exakta rader, allt blir till konstfärdiga geografiska mönster. I utställningen, som är producerad av Västerbottens museum, visas 60 flygbilder. Hälsingland och Gästrikland är två av de mest väldokumenterade landskapen.

- Att flyga över Sverige är inte att flyga över ett enda land. Det är som att flyga över en hel värld. Det finns inget annat land i Europa som är mer växlingsrikt. I snart trettio år har jag flugit över Sverige. Jag har flugit i alla väder och under alla årstider. Jag har korsat alla svenska landskap många gånger om och tagit hundratusentals bilder. Ändå är det varje gång med en pirrande känsla i magen som jag sätter mig i planet och hör motorn hosta igång. Jag älskar fortfarande att flyga och jag är fortfarande lika fängslad av Sverige, säger Lars Bygdemark.

Västmanlands läns museum
Karlsgatan 2, Västerås
http://vastmanlandslansmuseum.sePublicerad 2011-06-02. Läst av 5871 personer.

2 Kommentarer

Henrik Malmborg 2011-06-02 16:19  
Ja varför inte dokumentera när man ändå gör något man älskar. En nyhet till äran av en annan storflygare, idag? =)
Daniel Lund 2011-06-03 14:36  
Jag vann en bok av honom, Sverige från ovan, i en fototävling kommunen anordnade för sina anställda i höstas. Ett praktverk!
annons

Merläsning

ANNONS