Användarnamn: Henrik Malmborg
Ålder: 47 år
Bor: Karlstad, Värmlands län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 2006
Medlem sedan: 2008-01-28
Senast inloggad:

Henrik Malmborg - MAKROMANTIK

https://www.henrikmalmborg.se

https://www.facebook.com/KonstnarHenrikMalmborg

Jag är en bildkonstnär som föddes 1972 i småländska skogarna. Sedan 2001 bor jag permanent i Karlstad. Med min personliga konst vill jag både erbjuda något som betraktarna aldrig tidigare sett. En egen stil, en egen genre, som en pionjär i min teknik. Banbrytande, är ett ord jag oerhört tacksamt fått höra.


Med två konstnerver möter jag min publik. Dessa innefattar både mänsklighet och natur, med inspieration ifrån livslusten och de ständiga förändringar vi genomgår.

Mina människobilder känns ofta igen på vågade och okonventionella bildkompositioner. Det finns alltid en underliggande historia eller budskap i bilden. Ett berättande samspelar med starka titlar och poetiska toner.

Mina naturbilder riktar sig till betraktarens kärna. För att värma, lugna och förundra.
Växtrikets förfall som blottar allt ifrån diskreta och avslappnande färger till värmande och kittlande kaskader av måleriska toner. Allt med hjälp av en kamera, ett objektiv och en äventyrlig konstnär.

SERIER


”Sinnerligheter – Meditativa Abstraktheter”.
Det är bilder på växter ifrån ruttnande komposter och döende kolonilotter, till vildvuxen skog och skön sommaräng . Det är kameraobjektivets som fångar bilderna med en trotsig oskärpa och ett stort tålamod i ackompanjemang av färg och form. Tekniken är oredigerade foton med kamera, genom kort skärpedjup och naturlig komposition. Bilderna trycks främst på plåtar av aluminium.

”Evighet - Bortgömda kvinnor”
Dessa är visuellt och tekniskt skapande, släkt med Serien Sinnerligheter. Insperation, färg och form är hämtade ifrån mänskliga kyrkogårdar istället för växtrikets gravplatser. Familjegravar med bortgömda och bortglömda kvinnor. Från en tid där kvinnan levde i mannens skugga och så även blev begravd i den, som en namnlös själ. Denna serien sända en tanke och därmed ge en hyllning till alla kvinnor som blivit bortgömda genom åren. Fantasieggande, vackra och värmande bilder.

”Människorskap - Vår inre natur”
Motsatsen, eller rättare sagt motvikten till serierna Sinnerligheter och Evighet. I spannet mellan det känslomättande melankoliska och undertoner som är fullspäckade av historia. Tekniken är fotografier, men till skillnad ifrån Sinnerligheter och Evighet, så är dessa bilder redigerade.
Betraktaren möts av en tydlig mystik i både verk och titel.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Barn, Bröllop, Mode, Reportage / Situation, Studio, Posering, Svart-vitt, Mörkrum, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Undervattensfotografi, Toycamera, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

#3128659
#3128659
0 kommentarer
Vi-b-b-b-ration
Vi-b-b-b-ration
0 kommentarer
#3128664
#3128664
0 kommentarer
Av alla världar
Av alla världar
0 kommentarer
Perfektion
Perfektion
0 kommentarer
Sändare
Sändare
0 kommentarer
Fragile Fractiles
Fragile Fractiles
1 kommentarer
#3128660
#3128660
0 kommentarer
Rätta signaler
Rätta signaler
0 kommentarer
 
 
Fragile Fractiles
Vanligt
10 bilder
Makromantik
Vanligt
0 bilder
 
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar