Annons
Artiklar > Nu öppnar ny scen för fotokonst i Stockholm

Nu öppnar ny scen för fotokonst i Stockholm

Idag öppnas dörrarna till Mindepartementet Art and Photography på Skeppsholmen i Stockholm. En plats där fotokonst på internationell nivå visas.


Fotosidan passade på när portarna slogs upp för pressen, några timmar före den högtidliga invigningen.

Bakom Mindepartementet Art and Photography står Estelle af Malmborg och Anna Eriksson. De ser fram emot öppningen och har stora förhoppningar om framtiden för Mindepartementet.
– Utan att förenkla vill vi göra internationell fotokonst tillgänglig för många fler och erbjuda besökaren starka konstupplevelser oavsett förkunskaper. Vi tror att den samtida konsten kan skapa en djupare förståelse för det som händer runt om i världen, säger Anna Eriksson.

Anna Eriksson och Estelle af Malmborg. Foto: Emma Simonsson

Först ut, och första gången någonsin i Sverige, visas en separatutställning med den spanske fotografen Alberto García-Alix. Han visar ofta råa och nakna porträtt och videoverk, så även under denna utställning. Man får en nära inblick i den spanske fotografens liv under fyra decennier, med sin början i slutet av 1970-talet.
– På ett unikt sätt skildrar han individen i tider av förändring, lika aktuellt idag som i 1970-talets Spanien, säger Estelle af Malmborg, konstnärlig chef, Mindepartementet.

Estelle af Malmborg och Alberto García-Alix. Foto: Emma Simonsson

I slutet av juni växer Mindepartementets lokaler till 470 kvadratmeter. Då förfogar de även över den angränsande lokalen som tidigare har tillhört Kungliga Konsthögskolan. Förutom plats för utställningar kommer Mindepartementet även att rymma butik och kafé.Publicerad 2016-03-16.

6 Kommentarer

Alf-Magnus 2016-03-16 15:58  
Kommer att bli väldigt spännande, känns som kvalitén på utställningarna här i stan kommer att stiga väsentligt
Bob Bovin 2016-03-16 16:39  
Det skall bli intressant att ta färgen över dit. Fika och foto är aldrig fel.
/Bob
Alf-Magnus 2016-03-16 17:08
Passa på att besöka Moderna de visar mera fotografi än vad fotofolk anar
Sten-Åke Sändh 2016-03-18 12:34
Skitkul! Då får vi ju lite fler ställen att besöka och då blir säkert de som nu kritiserar Fotografiskas starka ställning lite mer nöjda i bästa fall.

Dagens besserwisser:

Har man ont om tid och inte orkar vänta på färjan, så finns det ju en bro också från Blasieholmskajen. :-)
Alf-Magnus 2016-03-18 17:07
Sen får vi se vad fru Birnbaum kan åstadkomma med tanke på att hon är inblandad :-)
Alf-Magnus 2016-03-20 11:28  
Var där i går, kan bara säga bravo till utställningen och kafét. Enkelt kafé ut åthävor och en bra utställning. Skall verkligen bli spännande när de får den utökade ytan.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS