Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Ny Plankettradition i Varberg

Ny Plankettradition i Varberg

Så ser det ut i skrivandets stund - Planket i Varberg - där det i slutet av oktober kommer att hållas en andra upplaga av Planketutställningen. Foto: planketvbg.
Så har ännu en Plankettradition fötts - den fotografiska Planketutställningen i Varberg återkommer i år och arrangeras i samband med Kultur Dag och Natt.

Ett 30-tal fotografer kommer att ställa ut. Lokala, kända och okända, liksom professionella och amatörer, ställer ut sida vid sida i en härlig blandning som omspänner allt från konstfoto till ateljébilder och dokumentära projekt. Enlig planktradition så får varje fotograf en meter plank att använda och det gäller även på utställningen i Varberg.

Planket kom första gången till Sverige och Stockholm 1982. Efter några år dog det ut - men efter decennier av dvala blommar det nu upp plank över hela landet; Malmö, Stockholm, Skövde och Göteborg m.m - och sedan i fjol Varberg.

Precis som förra året så kommer det att arrangeras i samband med Kultur Dag och Natt i Varberg och kommer att gå under namnet "planketvbg".

Lördagen den 24 oktober
kl. 12-20
Planket bakom Campus i Varberg


Hemsida: planketvbg.blogspot.com

Publicerad 2009-10-20.

Planket i Varberg 2008. Foto Karin Linde.

Planket i Varberg 2008.

2 Kommentarer

Gustav Hansson 2009-10-21 17:45  
Jag tycker det är super super kul att den här trenden finns!

När jag och 2 andra arrangera Fotoplanket Piteå fick vi jätte stort gensvar 19 st fotografer ställde ut. Intervju i tidningen. Super kul!:)

Lycka till!
2009-10-23 22:48  
Så kul det ska bli. Min premiär i morgon. Spännande och jätteroligt.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS