Annons
Artiklar > Nytt fotogalleri – i mikroformat

Nytt fotogalleri – i mikroformat

Mikrogalleriet C/o Stockholm ligger inne i Hornstulls bokhandel på Södermalm i Stockholm. Foto: Peter Wiklund

 

Ungefär fyra kvadratmeter, större än så är inte nya fotogalleriet C/o Hornstull som öppnar 2 april. Först ut är en utställning med gatufoto av Benke Carlsson, som fotograferat just runt Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Det lilla utrymmet som kommer att fungera som galleri har tidigare varit provrum, när det såldes ekologiska kläder i lokalen. Det förklarar Kristian Borg, som driver nystartade Hornstull bokhandel, där det alltså kommer att dyka upp fotoutställningar framöver.

Premiärutställningen med Benke Carlssons gatufoto från kvarteren i närområdet heter C/o Hornstull, vilket också kommer att vara namnet på själva galleriet framöver.

I samband med utställningen kommer ett litet ”foto-zine” – ett mellanting mellan en bok och en tidning – med ett 60-tal av Benke Carlssons bilder. Han beskriver själv bildserien: ”En samling mobilögonblick fångade på väg till och från jobbet, affären, krogen, fotbollsträningar eller sena lämningar och hämtningar på skolor, klassfester och fritidsgårdar. Det är planlöst och slumpmässigt. Och alltid ett resultat av om du hann få upp mobilen ur fickan. Det mesta missar man, men här finns mycket av det Hornstull jag lärt känna under snart 25 år.”

Ur Benke Carlssons foto-zine C/o Hornstull.

Benke Carlsson och Kristian Borg kommer tillsammans att styra över utställningsverksamheten i det de beskriver som ”Sveriges minsta galleri”.

– Jag hör att många fotografer tycker att det är krångligt och dyrt att ha en utställning, eftersom det är svårt att sälja sina verk. Då kan det här vara ett bra alternativ, helt enkelt för att det inte får plats så många bilder. Men man kan ändå göra en intressant och väldigt koncentrerad utställning. Här finns också en möjlighet att med kort varsel ställa ut bilder som är aktuella och som speglar det som händer just nu, säger Benke Carlsson.Publicerad 2022-03-30. Läst av 2615 personer.

2 Kommentarer

Jonah Lake 2022-03-30 10:00  
Toppen idé!
Lycka till
Finn Calander 2022-03-31 15:56  
Ett besök innan sommaren är ett måste! Fina bilder ...
annons

Merläsning

ANNONS