Annons
Artiklar > Nytt galleri på ”Puckeln”

Nytt galleri på ”Puckeln”

Mats Sandelin framför de nymålade väggarna i det nya galleriet. Foto: Peter Wiklund

 

Hornsgatspuckeln i Stockholm får ytterligare ett ”fotovänligt” galleri när fotograf Mats Sandelin och hans fru Marie öppnar Galleri Sandelin den 11 februari.

Mittemellan Galleri Kontrast och Galleri Fotografi ligger den nya utställningslokalen som makarna Sandelin hade möjlighet att ta över i början av året.

– Att starta ett eget galleri är något som vi har drömt om länge. Men det har varit viktigt att hitta ett ställe med ett bra läge, och det har vi ju verkligen gjort nu, säger Mats Sandelin.

En dryg vecka innan öppningsdagen håller han på för fullt med att fixa iordning lokalen så som de vill ha den. Golvet är nylagt och väggarna nymålade.

– Jag tänkte först att vi skulle köra enligt standarden med vita väggar, men sedan kom jag på att det kunde vara snyggt med neutralgrått istället. Inte minst mot svartvita fotografier, säger han.

Opplimen, Leksand. Foto Mats Sandelin

Vallmo. Foto Mats Sandelin

Och det är just svartvitt foto – Mats Sandelins egna bilder – som kommer att hänga på väggarna inledningsvis.

– Självklart skulle jag gärna ha velat att det här blev ett renodlat fotogalleri, men vi kommer att vara öppna för alla konstformer.

Det vore i och för sig roligt om det gick att ordna grupputställningar med foto kring något tema eller någon teknik framöver.

Fotografer och andra konstnärer som är intresserade av att ställa ut på Galleri Sandelin kan hyra lokalen över en helg (torsdag kväll till söndag kväll). Kostnad: 3.900 kronor plus moms. Utställaren får själv ta hand om bemanningen under öppettiderna. Galleriet tar inte någon provision på försäljningen.Publicerad 2023-02-06.

2 Kommentarer

Fredrikpersson 2023-02-07 08:07  
Trevliga nyheter. Jag önskar de nya galleristerna lycka till!

/F
Nils Bergqvist 2023-02-07 15:09  
Kul att det kommer till nya ställen att visa fotografi. Många duktiga fotografer har svårt att komma in på konstgallerier. Och då kan ett sånt här vara ett bra alternativ. Bara att önska lycka till!

Merläsning

ANNONS