Annons
Artiklar > Hasselbladspriset jubilerar med fotobok

Hasselbladspriset jubilerar med fotobok

Tisdagen den 27 april fyller Hasselbladspriset 30 år och firar med att släppa jubileumsboken ”Hasselblad Award 1980-2010” med stiftelsens samtliga pristagare genom åren.

Bokreleasen sker under tisdagen klockan 18.15 på Hasselblad Center i Göteborg. I jubileumsboken finns alla Hasselbladspristagare representerade, från Lennart Nilsson (fick det första Hasselbladspriset 1980) till 2010 års pristagare Sophie Calle.

Hasselblad Center visar samtidigt utställningen ”Hasselbladspriset 1980–2010” den 6 mars till 16 maj. Om utställningen skriver Hasselblad Center:

I och med Hasselbladsprisets 30-årsjubileum har vi tagit detta tillfälle att se tillbaka och sammanfatta prisets historia och utveckling genom att presentera denna jubileumsutställning som omfattar samtliga Hasselbladspristagare samt en utställningskatalog som även den inkluderar alla våra vinnare fram till idag.

Boksläppet följs upp den 5 maj med en föreläsning med Per Lindström; "Reflektioner kring några av de som fått Hasselbladspriset, och några som inte fått det".

Läs mer om Hasselbladsstiftelsen, priset och jubileumet här.

Publicerad 2010-04-26. Läst av 3020 personer.

Bli först att kommentera

annons

Merläsning

ANNONS