Annons
Artiklar > Att få fotouppdrag

Att få fotouppdrag

Plus

Plåta på uppdrag - Nervöst men givande. I förra artikeln skrev vi om att sälja redan tagna bilder. Att plåta på beställning för första gången kan få även starka nerver att darra. Plötsligt ska du vara kreativ på beställning och dessutom jobba under tidspress.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2006-06-22. Läst av 18477 personer.

5 Kommentarer

skulltula 2006-06-22 10:55  
Mycket bra artikelserie. Intressant läsning!
Peter.H 2006-06-22 14:58  
Nu är jag inne igen och skall rätta till felaktigheter :)

Priserna för BLF stämmer inte.

660:- per bild (ex moms)
fotouppdrag per timme : 775:- ex moms (dom 2 fösta timmarna, därefter 590:-) - gäller ALLA tider på dygnet, ALLA dagar, oavsett om det är storhelg, julafton, eller vanlig dag. Till det kommer milersättning på 32:- (ex moms) per mil.

I övrigt, en bra artikelserie som jag hoppas kommer att inspirera blivande fotografer.
Gun-Inger Arvidsson 2006-06-24 17:26  
Många tack för denna artikel. Det är ständigt diskussioner bland fotografer om just detta som här tas upp. Önskar dig och alla läsare en fin fotosommar.gun-Inger
Slowfinger 2006-06-24 20:03  
Tack. Jo visst Peter - BLF-priserna stämmer ju inte. Artiklarna skrevs för ett år sedan för Kamera & Bild så det var bra att du la till de aktuella taxorna.
Men ofta är det ju uppdragsgivaren som ger ett eget prisförslag när man får uppdrag. Det är väl mest dagspress som kör BLF...
RockLeffe 2006-06-28 08:19  
Intressant artikel, framförallt för mig som ska fota bröllop för första gången i Juli. Ska se till o vara så förberedd jag bara kan =)

// Leif
Lars Nordström 2007-06-13 21:54  
Har man en tung depression delvis förvärrad av att bli mycket lite kommenterad på sina bilder på Fotosidan,minskar chansen att våga steget.
En anomali då jag kan lova att många av framför allt mina sena bilder håller mycket god kvalitet samt origanilitet. Mökligen för subtila för det här sammanhanget.
Jag tror jag istället satsar vidare som amatör eller snarare fotonstnär utan uppfragsgivare. Det tycker jag fler borde göra.
Det finns alldeles för många "proffsfotografer" i det här landet. Vad värre är allt "professionaliseras". Hollywoodfilmerna späckas med teknik och kompetens, ger de något?

Ni lär sig med återkommande tillfällen. Jag är en rätt seg gubbe, tillika fotokonstnär.
annons

Merläsning

ANNONS