Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Elinchrom, Phottix och Sekonic utvecklar gemensam blixtstyrning

Elinchrom, Phottix och Sekonic utvecklar gemensam blixtstyrning

Blixttillverkarna Elinchrom och Phottix samarbetar med Sekonic, som gör ljussmätare, om att utveckla en gemensam standard för radiostyrning av blixtar.

Med en kompatibel ljusmätare behövs det inga sladdar eller andra tillbehör för att mäta ljuset. Idag har Sekonic ljusmätare som är kompatibla med Pocket Wizards sändare.

Elinchrom meddelar samtidigt att nästa generation av deras trådlösa blixtstyrning Skyport kommer att ha stöd för Hypersync och fungera med både blixtar från Elinchrom och Phottix. Phottix Indra 360 TTL and Indra 500 TTL kommer att gå att använda med Elinchroms ljusformare. Phottix ger TTL-automatik med Canon, Nikon och Sony.

Hypersync innebär att kortare slutartider än ordinarie blixtsynktid kan användas. Förutsättningen är att blixtens brinntid är längre än slutartiden. För perfekt funktion bör systemet kunna justera tändningen av blixtarna i millisekunder. Vi kan anta att nästa generation av Skyport kommer att ha dessa justeringsmöjligheter.

Elinchroms senaste blixtar är redan förberedda för det kommande Skyport-systemet.

Sekonic håller på att utveckla två nya versioner av deras mätare Litemaster Pro L-478, en för Elinchrom med inbyggd kontroll av blixtstyrkan och en för Phottix som gör det möjligt att styra olika grupper av blixtar.



Publicerad 2015-08-13.

5 Kommentarer

l1nd3c0n 2015-08-13 15:00  
Tänk om Sekonic kunde göra en Profoto Air sync kompatibel också.
Svar från froderberg 2015-08-13 15:11
Det vore naturligtvis smidigt, men tills dess funkar det rätt smidigt att hålla blixtsändaren i ena handen och blixtmätaren i andra handen.
Dead_Silent 2015-08-14 08:51  
Finns det någon lista på vilka Elinchrom-produkter som är förberedda för det nya systemet?

Det här är ju helt klart ett steg i rätt riktning och jag önskar också att fler tillverkare ansluter sig!
karlfred 2015-09-05 17:55  
Varför inte öppna upp firmware:et för open source?
Patrik såklart 2019-03-11 21:55  
"Elinchroms senaste blixtar är redan förberedda för det kommande Skyport-systemet."

Skulle va tacksamt om dessa modeller kunde specificeras.

Merläsning

ANNONS