Annons

Proffsfoto

Artiklar > Profoto B1 och B2 ger TTL med fler kameror

Profoto B1 och B2 ger TTL med fler kameror

Profoto har gjort en uppdatering av mjukvaran till blixtarna B1 och B2 så att de ger full TTL-blixtautomatik med Canon Eos 5Ds och 5DsR. Nya funktioner har adderats för alla kameror och runt hörnet väntar stöd ytterligare två kameramärken.

Med den nya programvaran har Profoto ökat kompabiliteten, fixat fel, infört förbättringar och skapat nya funktioner.

Kameror som har en inbyggd funktion för att ändra från TTL-blixtautomatik till manuella effektlägen kan nu använda den funktionen med Profotos system. Tidigare gick detta bara att göra på Profotos egen blixtsändare.

Den nya mjukvaran ger nu fullt fungerande TTL-blixtautomatik med Eos 5Ds och 5DsR. Tidigare kunde det uppstå överexponering med dessa modeller eftersom programvaran inte var anpassad för kamerornas unika egenskaper. Profoto hittade tidigt en lösning, men det tog tid att betatesta funktionen ordentligt. Profoto jobbar på att snabba upp den här processen för kommande kameramodeller.

Funktionen för Canon Eos-1D X har fintrimmats och nu går det att ta blixtserier med 10 bilder per sekund mot tidigare 8. Profoto jobbar vidare med att fintrimma funktionen för olika kameramodeller till kommande uppgraderingar av mjukvaran.

Sändarens auto-avstängning har gjorts om. Tidigare slocknade skärmen på sändaren efter 30 sekunder. Nu sänks ljusstyrkan efter 20 sekunder och först efter 100 sekunder släcks skärmen helt.

Även auto-avstängningen på B1 och B2 har förbättrats. Normalt stängs enheterna av efter 60 minuters inaktivitet för att spara batterikraft. Nu går det att stänga av denna funktion. Det är efter önskemål från fotografer som gör sina uppställningar längre i förväg och där blixtarna kan vara monterade i taket eller på andra svårtillgängliga ställen.

Uppdateringen innehåller även femton mindre buggfixar.



Publicerad 2015-09-30.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS