Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Canon är redo för OS i Rio

Canon är redo för OS i Rio

Canon lånar ut närmare 1600 objektiv och 900 kamerahus till ackrediterade fotografer på OS i Rio. Nu är de redo för att ta emot alla fotografer.

Fotografer får låna utrustning ifall de deras egen är på service eller om de är nyfikna på att prova något nytt. För att gå igenom och serva all utrustning som lämnas in har Canon 70 tekniker och annan supportpersonal på plats. Många vill ha råd om autofokusinställningar eller hur nya 1D X Mark II fungerar.

I ett pressmeddelande uppges att Canon är det dominerande märket bland sportfotografer på större evenemang. Canon uppger att flera bildbyråer som AP, EPA, Reuters och Getty främst eller uteslutande använder Canon-utrustning. Det gäller även för automatiserad fotografering. Fler byråer har fjärrstyrda robotkameror som rör sig på botten i simbassängerna, och som är utrustade med nya 1D X Mark II och EF 11-24/4L.

– EPA har 40 fotografer på plats. Alla våra fotografer i Syd- och Nordamerika använder Canon sedan en kort tid tillbaka säger EPA:s cheffotograf Gernot Hensel.

Nikon har också liknande utlånings- och serviceverksamhet inom sitt NPS-program på större idrottsevenemang.



Publicerad 2016-08-03.

9 Kommentarer

Bob Bovin 2016-08-04 08:16  
Hej,
Där skulle va med, helst 40 år yngre.
Man undrar ju hur många svenska fotografer som är där. Några kanske har en blogg och berättar vad som händer vid sidan som Aftonbladets Orre.
Ha det bra
Bob
Svar från froderberg 2016-08-04 12:29
Har sett att Joel Marklund på Bildbyrån och Jonas Lindkvist på DN lagt upp en del bilder från Rio. Antagligen fler från Bildbyrån som reser ner.

Det är helt klart färre fotografer som reser till OS från svenska tidningar. Sydsvenskan, GP med flera åker inte längre.
SportSkjutaren 2016-08-04 20:54
Jonas Lindqvist är, tyvärr, i Sverige. Bilderna tog han för DN:s räkning tidigare i år.
Vill minnas att Bildbyrån har 2-3 fotografer på plats på OS.
Sedan så har TT mig veterligen 2 fotografer på plats där nere. Bl.a. Jessica Gow.

I övrigt så får ju de Svenska tidningarna en väldans massa bilder från diverse olika byråer.
Förutom de Svenska byråerna, dvs TT & Bildbyrån så är det ju diverse andra byrårer på plats.
Förutom de riktigt stora drakarna, som Getty, AFP, AP och Reuters. Så finns det ytterligare ett antal "mindre" byråer på plats.
alfin 2016-08-04 10:42  
Va? De bilderna måste vara photoshoppade. Typiskt copy & paste! Enligt kommentarsfälten på diverse fotoforum världen runt och bland självutnämnda experter är Canon en dinosarie som snart är utdöd till förmån för alla spegellösa kameror med en halvtimmes batteritid. Det måste vara Sonyutrustning med fejkad Canonlogotyp på de bilderna. Man kan väl inte plåta ett helt OS med kameror utan tillstymmelse till dynamiskt omfång?
MikaelSB 2016-08-04 11:02
Ja, det lustiga är ju att det är typ så det låter på t ex DPreview. Där alla tekniknördar undrar varför proffsen (inte att nämna 80% av världsmarknaden) fortfarande kör spegelreflex när frälsningen från Sony-religionen står för dörren. Det måste vara en konspiration. Allt sammans!

Internet alltså...
Wolfgang 2016-08-04 11:57  
Härligt att se!
Tumme upp för Canon och Nikon!
Jag har Nikon :-)
bildsten 2016-08-04 22:06  
Pontus Orre från AB är på plats i Rio tillsammans med två journalister.
Pontus brukar plåta en massa annat också.
http://pontusorre.se/blog/

Merläsning

ANNONS