Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Test: Olympus OM-D E-M1X
Extremt tåligt arbetsredskap

Test: Olympus OM-D E-M1X

Plus

Olympus E-M1X är världens tåligaste systemkamera och ett ordentligt steg in i proffsvärlden. E-M1X passar naturfotografer som vill ha en relativt kompakt utrustning, men som inte vill ge avkall på snabbhet och tålighet. Kameran bjuder även på världens effektivaste bildstabilisering och inbyggt gråfilter.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2019-08-23.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

2 Kommentarer

PMD 2019-08-23 20:27  
IP X1 innebär ett ganska modest stänkskydd, så jag gissar att E-M1X kan skryta med att vara den bäst tätade systemkameran beroende på att inga andra kameror lovar något enligt IP-standarden. Stämmer det?
Svar från froderberg 2019-08-23 22:16
Det stämmer. Samtidigt säger Olympus att den klarar mycket mer än IP 1X. Kommer inte ihåg deras förklaring till att de inte klassat den mer.
skalman-63 2019-08-24 15:03
Har för mig att svaret på att den inte har högre, är att det inte går att garantera att alla objektiv får högre tätning mot kameran.
// Jörgen

Merläsning

ANNONS