Annons

Proffsfoto

Artiklar > Test: Samyang AF 24/2,8 FE
Vidvinklig, liten, lätt och prisvärd

Test: Samyang AF 24/2,8 FE

Visa bildspel

Reflektioner från sensorn. Om du bländar ned kraftigt, till exempel till f/22 som i den här bilden, så får du dels lite stjärneffekt från starka ljuskällor (den effekten dyker upp vid bländare mindre än f/11) men också fula reflektioner i rött, grönt och blått. Det här är faktiskt reflektioner från sensorn och dess färgfilter, ett tecken på att man inte riktigt lyckats med antireflexbehandlingen på objektivets bakersta linselement. Bilddata: 24 mm, f/22, 1/60 sek, ISO 100, Sony A7 III.

 
Plus

Samyang fortsätter bygga AF-objektiv som passar till Sonys spegelfria kameror. Här testar vi ett 24 mm vidvinkel som tack vare den måttliga maxbländaren på f/2,8 kan byggas både lätt och mycket kompakt.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2020-02-20.

2 Kommentarer

CT-54 2020-02-20 12:44  
Detta borde ju också kunna funka bra som en lätt, kompakt och måttligt ljusstark "35:a" på Sonys kameror med sensorformat APS-C. Kanske värt att nämnas med tanke på alternativ även i det fallet...
Chasid 2020-02-20 13:35  
Ett mycket bra, lätt och smidigt objektiv som jag rekommenderar varmt till både amatörer och proffs.

Merläsning

ANNONS