Annons

Fotosidan Magasin

Omslaget klart!

Så här ser nya omslaget ut. Bilden "E L L E n" tagen av Johan Ahlbom. Så här säger Johan själv:
– Jag fastnade för Ellens sköna ­utstrålning. Hon har precis börjat sin karriär hos ­agenturen Avenue Modeller och åkte gärna till mig i Borås för att öva sig på att bli fotograferad i studio. Hon sitter i en klassisk pose, och det är en av de sista bilderna vi tog under en plåtning på fyra timmar.

Omslagsbilden är som bekant tidningens viktigaste bild och det finns många krav som ska uppfyllas för att platsa på sida 1. Vi letar alltid efter bilder på de bildkritikteman som tidningen har i det aktuella numret. Utöver detta måste såklart bilden sticka ut och fånga tidningsköparens blick i hyllan. Slutligen har vi de rent funktionella aspekterna, den får inte vara för rörig, huvudmotivet måste finnas inom den del av omslaget som är ren från logotype, streckkod och annan grafik. Sen måste vi även få plats för rubriker och undertexter som berättar om tidningen innehåll.

Vi har alltid en handfull kandidater i slutliga omgången  innan vi sätter ner foten och sen är det bara att hålla tummarna att fotografen är intresserad av att medverka, att han/hon har den högupplöst och att den inte gått sönder i en hårdiskkrasch som var fallet med sista numret 2010.

Johan visade sig vara superproffsig och superglad över att få vara med, men vi hade ändå ett problem. Bilden var för tajt för att passa in 100%. Beskärningen gjorde att ögonen snuddade vid loggan och den vackra axeln syntes inte. Men när vi var på väg att säga nej till "E L L E n" visade det sig att Johan såklart hade en alternativ bild med bättre beskärning som passade som hand i handsken för oss! Vi hoppade av glädje och resultatet ser du snart i brevlådan eller i butik – den 10 januari. Hoppas du gillar den!



Publicerad 2011-02-03.

9 Kommentarer

Surgeon 2011-02-03 15:09  
Grattis Johan, kul att ditt fina porträtt kom på omslaget
AnnaTrollet 2011-02-03 15:26  
Skitkul! En värdlig förstaplatsare och mycket bra val:-)
Grattis till Johan:-)
//Anna
Elin Torger 2011-02-03 16:02  
Heja Johan! :-)
Patrik Lindgren 2011-02-03 16:38  
Rent och snyggt omslag.
drejjan 2011-02-06 20:23  
Jag som undrade när den skulle komma, har läst igenom de senaste alldeles för många gånger!
monica w 2011-02-09 21:22  
FS har lovat att bättra sig med utgivning till fasta kunder, men icke sa nicke.... ingen tidning ännu och i morgon kommer den ut i butik!
Hur svårt kan det vara att skicka tidningen i tid?!
Alternativ är att ge ut den till butik senare....
Monica
PS Förra året kom tidningen i tid endast 1 ggr av 4 vilket inte är ett gott betyg!
Svar från fsmagasin 2011-02-10 21:01
Vänligen ta upp leveransproblem direkt med vår kundtjänst, vi tycker som du att det är beklagligt med varje försening.
fotosidanmagasin@pressdata.se
drejjan 2011-02-09 22:49  
Jag fick min idag vilket var en riktigt trevlig överrasknig! Bor i Mariestad. Hade med en bild även denna gång, vilket också var väldigt trevligt!
mc bruno 2011-02-18 13:58  
Mycket bra tidning över lag. Måste dock påpeka att jag stör mig på när det så mycket småfel som det var i senaste numret. Korrläs lite bättre nästa gång. Och sedan störde jag mig kraftfullt på han naturfotografen men det är bara min egna personliga åsikt att bilder kan ha andra kvallitéer än att visa en viss art perfekt.
Anna.L. 2011-03-02 18:50  
Ett kanon omslag!
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS