Annons

Fotosidan Magasin

Artiklar > Vinnarna i andra etappen av Fotosidan Masters

Vinnarna i andra etappen av Fotosidan Masters

Vi har ringt upp vinnarna i den andra etappen av Fotosidan Masters som alla vunnit varsin kamera från Nikon.

NATUR


Bildtitel:
Ensamheten infann sig när
vi möttes...


Vinnare: Christian Andersson

Berätta lite om bilden!
– Jag satt och spanade efter vildsvinen som tidigare hade lunkat över ängen. Jag vände blicken mot den lilla stigen som går längs med ängen och stengärdet. När det rörde sig längst bort i mörkret var naturligtvis min första tanke ”vildsvin!”, men fram kommer i stället ett litet rådjur. Så litet och så ensamt. Vi tittade länge på varandra innan hon till slut tittade bort mot ängen och lätt hoppade ut på den och försvann. Jag tog bilden med min Nikon D3s och Nikon 300mm f/2.8.

Vad är det du tycker om med bilden?
– Jag gillar bilden och bakgrunden till bilden ännu mer. Jag har flera gånger tänkt “tänk om det skulle komma ut något genom öppningen i busken”. Längs stengärdet till höger öppnar sig buskarna precis där nere rådjuret står och ljuset kommer fram på ett vackert sätt. Den här bilden har fram tills jag tog den endast funnits i mina tankar, och jag trodde väl aldrig att den skulle bli så vacker. Med vacker menar jag känslan när jag satt där och våra blickar möttes och ensamheten infann sig.


ÖGONBLICK


Bildtitel: Ett ögonblick


Vinnare: Jan Weissenberg

Berätta lite om bilden:
När jag hämtade min son från dagis kom vi ut tillsammans med en annan familj med tre barn. Alla fyra ungarna lekte medan vi föräldrar stod och slösnackade. Plötsligt meddelade min son att han behövde kissa och att det var akut. Villrådig och lite stressad över situationen sände jag honom till närmaste häck där han prompt drog ner brallan.
– Då kissnödighet är smittsamt samlades genast alla de andra barnen vid samma ställe. De andra pojkarna gjorde min son sällskap vid häcken medan den enda flickan inspekterade resultatet. Det var bara att slita upp kameran ur väskan, vrida ratten till bländarprioritet och hålla inne knappen. När flickan vände på huvudet och tittade rätt in i kameran visste jag att jag hade bilden. Hemma framkallade jag bilden i Adobe camera raw, beskar den och fördjupade svärtan en del med levels. Jag tog bilden med Canon Eos 550D och Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6.

Vad är det du tycker om med bilden?
Det jag gillar mest med bilden är att den är så spontan. Barnen är verkligen inte regisserade på minsta sätt. Samtidigt visar den barns förmåga att betrakta det som faktisk är helt naturligt, nämligen att kissa på en buske, som just inget annat än något helt naturligt. Samtidigt gillar jag självfallet att bilden innehåller så mycket av den sunda och oskuldsfulla nyfikenheten på det andra könet som präglar flickor och pojkar i den åldern.


PORTRÄTT


Bildtitel: Iru: Ansiktet


Vinnare: Cletus Nwadike

Berätta lite om bilden:
– Den här bilden är ett självporträtt. Jag vände helt enkelt kameran mot mig själv och tog bilden medan jag tittade på en konstblomma som jag hade köpt på ett möbelvaruhus. Målet när jag fotograferar är att ge mänskligheten upprättelse. Det är så mycket påhopp och krig, och jag vill lyfta upp vårt ansikte från eländet. Kameran jag använde var min Nikon D7000 med Sigma 17-70mm f/2.8-4.0.

Vad är det du tycker om med bilden?
– Jag är alltid ute efter att skapa något unikt. Alla som skapar kan hämta det unika ur ett outtömligt förråd. Är man ärlig när man skapar kan man hitta det där nya, och skulle det vid det första försöket inte lyckas fullt ut finns det inget som hindrar att man försöker igen och igen, tills man lyckas.

Övriga vinnare finns publicerade i Fotosidan Magasin nr 1/2013 som finns i butik just nu.

Läs mer om Fotosidan Masters här. Den 4 mars öppnar vi för bidrag till etapp 4.



Publicerad 2013-01-21.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS