Annons
Artiklar > Alexandrov Klum knyts till Fujifilm

Alexandrov Klum knyts till Fujifilm

Projektet ”Mellan berget och havet”. Foto: Alexandrov Klum

 Foto: Alexandrov Klum

Iris och Mattias Alexandrov Klum samarbetar med Fujifilm.

Vi har tidigare berättat att Nikon knutit fyra europeiska fotografer till sig. Nu har Fujifilm anlitat konstnärsduon Alexandrov Klum till det nordiska teamet av Fujifilm X-Photographers.

Duon består av Iris och Mattias Alexandrov Klum och är baserade i Sverige och Spanien.

Sedan 2016 har ett flertal av deras projekt handlat kring nutida problem gällande klimat och miljö och relationen människan har till naturen. 

De arbetar med fotografi, film, ljud och installationer och har tagit fram ett antal offentliga verk och ingått samarbeten med statliga institutioner, organisationer, frivilligorganisationer, kommuner, stiftelser och företag.

Ett av de senaste uppdragen för Alexandrov Klum var omslaget på Greta Thunberg, och en fashionstory till det allra första numret av Vogue Scandinavia. Just nu jobbar duon med projektet ”Mellan berget och havet”.

Iris Alexandrov är en konceptuell konstnär som arbetar med installationer, film och fotografi. 

Mattias Klum är fotograf, filmfotograf och regissör. Sedan 1997 har han producerat flera artiklar och haft omslaget på National Geographic 13 gånger, medverkat i ett flertal filmprojekt och gett ut 15 böcker.

Foto: Alexandrov Klum

Foto: Alexandrov Klum

Iris och Mattias Alexandrov Klum. Foto: Alexandrov Klum



Publicerad 2021-09-09.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS