Annons

enkel ljussättning

Produkter
(logga in för att koppla)

haze

Aktiv medlem
Hej Terje!
Har haft kameran (gammal Nikon) på hyllan sista 15 åren men vill nu använda den lite i arbetet. Jag undrar helt enkelt vad det finns för alternativ idag när det gäller en enkel belysning för fotografering inomhus av mindre produkter. Skall vara i bärbart format och får inte kosta skjortan. Det behöver alltså inte vara proffskvalitet (dom lämnar vi bort) utan för enklare/snabbare användning typ internet mm. Kör även med digitalkameror, vilka jag helst skulle vilja kunna använda med samma belysning.
hälsningar
Haze
 

xavslut

Avslutat medlemskap
Jag sysslar ju inte med den typen av fotografering... :)

Någon annan har kanske bra svar att ge...

fotohälsningar
Terje
 

marcus_kallander

Aktiv medlem
Varför inte testa med bygglampa eller nån liknande lampa innan du "slänger" ut 5-10 000:-...

Kör själv med div gardiner som bakgrund och en gammal-bygglampa, inte direkt prof. men det fungerar....
 

haze

Aktiv medlem
Tack för alla svar. Och sorry Terje! jag har förståss nollkoll på vad ni jobbar med i sverige nu för tiden, bor sedan några år tillbaka på costa del sol och fann denna sida på nätet.
Tips 2 är vad jag kallar dyra pengar för mitt behov. Bygglampan ligger nog närmast. Vad finns isåfall inuti en sådan? Pratar man inte temperaturer, lux mm när man väljer ljuset?
Tack Haze
 

ols

Aktiv medlem
vad snackar vi en massa pengar vad säger du om två mindre studoblixtar för 2000 spänn är det värt det ???

funkar för mindre saker och även för personfotograferning.
 

wikman

Aktiv medlem
Ja, har man "ingen" budget så kan man pröva med vad som helst i lampväg, det gäller dock att veta vilken färgtemperatur lampan har och kombinera detta med rätt film & filter.

Pröva bygglampor och snickra ihop en ram som du spänner vitt tyg i (eller IKEAS guld/silver om dte finns i sortimentet där nere). Fördelen med vita reflexskärmar är att de även går att använda som diffusor, dvs ställas mellan lampan och motivet.

Fördelen med paketet jag tipsade om tidigare är att lampan är färgballanserad och reflexskärmen portabel (de går ju självklart att köpa löst också).

Lycka till.
 

haze

Aktiv medlem
Tack igen!
Blixtar för det priset låter ju bra men jag söker en fast belysning. Det får bli ett par dagsljuslampor på 7500 kelvin med vanlig lampfattning, Dagsljusfilter B och film dito. Tipset om hemgjorda ramar med duk kommer jag också att utnyttja. Det hela är inte bara en prisfråga utan mer att man köper grejjor och staplar i förråden sedan är det för omständigt att plocka fram och rigga 1 ggn i månaden då en liten produkt skall fotas. Problemet med digitalkameror finns ju inte egentligen heller då man kan vitbalancera på plats. Slutligen går det mesta idag att fixa digitalt, kolla bara här som exempel:http://www.powerretouche.com/
Tack igen för alla tips
"farbror"Haze in spain
 

fotojohan

Aktiv medlem
Själv kör jag med två st 500w bygglampor och en hemmagjord reflexskärm och en köpt... funkar perfekt... lamporna är en på stativ och en utan...400:- inte dyrt alls för att få till bra bilder.

Johan F
 
ANNONS