Annons
Användarnamn: Jeppe
Bor: Munka-Ljungby (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Medlem sedan: 2001-12-22
Senast inloggad:

Forumvärd under mitt namn betyder att jag tillsammans med Jim Heikkinen hjälper redaktionen med att hålla upp stämning och nivå. Så om du stör dig på något, om du känner dig orättvist behandlad eller kanske påhoppad, kontakta mig så skall jag försöka lösa det på bästa sätt. Glöm inte att skicka med en länk till sidan med problemet. Om ni ser ett inlägg med [Borttaget av forumvärd] så är det mig ni ska vända er till om ni har synpunkter på detta.

Om mig:
Driver egen firma inom foto, som jag har vid sidan av mitt ordinarie jobb som supply manager på ett läkemedelsföretag. Fotograferar allt mellan himmel och jord (nåja, nästan). Har varit och är väl till viss mån väldigt teknikintresserad.

Är mångårig användare av Canon-systemet, men bryr mig inte om vad det står på kameran utan använder det som jag personligen anser vara bäst för mig och som jag trivs med. Canon har varit bäst under lång tid och således det jag har använt. Tog beslutet att gå över till Nikon, mycket pga Canons sätt att hantera vidvinklar i kombination med 24x36-formatet. När Nikon kom med D3:an och 14-24:an så tyckte jag det var dags, efter mer än 15 år som Canonist, att prova på något nytt. Att trivas är för mig något som är väldigt viktigt när man arbetar med bilder och därför är jag glad över mitt systembyte. För jag trivs verkligen med Nikon just nu.

Ibland blir det dock kaos, och kameran bara ligger där i väskan och stirrar elakt på en. Men så plötsligt bara släpper det och man flyger ut genom dörren för att ge sig iväg till något som bara ploppat upp i huvudet.

Efter diverse små försök att återvända till den analoga världen så har jag lagt ner det projektet helt. Hela hanteringen känns jobbig (även om många förmodligen har väldigt bra argument för att stanna där). Men nu är det digitalt som gäller, inte just för att det är digitalt, utan för att arbetsflödet är så enkelt.

Tycker överlag att det har börjat gå lite väl mycket status i fotoprylarna. Lite som HiFi-utrustning eller andra "materialsporter". Absolut inget fel med det, men prylarna skall ju användas. Det är liksom inte lönt att köpa väderskyddade hus och objektiv och sedan inte våga gå ut i regnet. Det är heller inte lönt att köpa dyra objektiv för att använda dem på f/8. Så det så!
Bitter? Jag? - Nejdå, bara lite småfrustrerad över att inte ha tid att fotografera mer.

Du hittar min blogg om foto här!

Kameratester (för betalmedlemmar)
Pentax K10D
Sony A100
Fujifilm S5Pro
Canon EOS 1D MkIII
Nikon D300
Sony A700
Olympus E-3
Pentax K20D
4 kameror i instegsklassen
Nikon D90
Sony A900

Är ansluten till bildbyrån Sesamphoto i Helsingborg.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Vilda djur, Sport / Motorsport, Produkter

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
En resa till Österlen för några år sedan, tillsammans med några FS-medlemmar. Rolig samvaro, perfekt fotoväder och många bra bilder blev det.

Mitt sämsta fotominne:
Har inget direkt dåligt fotominne, men blev ganska svart i blicken då mitt 28-70/2.8L rullade ner från köksbordet och gick i två delar. Efter reperationen gick det två månader innan det var dags igen. Totalkostnad på nästan 7000 kr...

Min största inspiration:
Lennart Nilsson, en underbar människa som egentligen inte alls fotograferar människor invändligt, utan som bara är känd för det. Hans andra bilder tycker jag är betydligt mer inspirationshöjande.

Jag fikar helst:
Kaffe är ett rymdmått, grundenhet: kubikmeter. Kakor och godsaker är ett klart underskattat njutningsmedel till kaffe.

I kameraväskan har jag alltid:
för mycket prylar

Drömbilden är:
..något som jag aldrig hoppas ta, för vad ska man göra sen?

 
Tiveden 2003/2010
Vanligt
3 bilder
Testbilder
Vanligt
2 bilder
DOGMA
Vanligt
0 bilder
Däggdjur
Vanligt
1 bilder
HDR
Vanligt
4 bilder
NIKON D3
Vanligt
0 bilder
Norge 2007
Vanligt
0 bilder
Fåglar och flygfän
Vanligt
0 bilder
Macrovärlden
Vanligt
0 bilder
Hovs Hallar
Vanligt
0 bilder
Nattbilder
Vanligt
0 bilder
SFS
Vanligt
0 bilder
Blandade upplevelser
Vanligt
0 bilder
Motorsport
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS