Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

400/2 från Celestron

Produkter
(logga in för att koppla)

StaffanW

Aktiv medlem
Är ett 2000mm, f10 teleskop där man kan ersätta den andra spegeln med ett optikpaket och får då istället ett imponerande 400/2 objektiv (om jag förstått rätt).
Väger dubbelt mot Canons 400/2.8 (6000g vs 2840g) och har en frontlins på över 200mm.
Naturligtvis manuell fokus.
Mer info:
https://www.celestron.com/products/cgem-ii-800-edgehd-telescope

Kanske något för den gatufotograf som vill ha lite avstånd vid kvällsfotografering :)
 

dJb

Aktiv medlem
Celestron har ju också sin nya RASA-serie (Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph), som bygger på en liknande princip. 11" varianten är på 620 mm f/2.2 11-tummaren kostar dock en slant.

Kameran monteras i fronten och för den "lilla" 8"-varianten blir en DSLR för stor, så antingen får man använda mindre spegellösa eller dedikerade astrokameror.

En väldigt stor fördel med ljusstyrkan är att man kommer ner i exponeringstider på 1-2 minuter, så att man med en stabil montering inte ens behöver guidning. RASA går inte att använda visuellt dock, de är bara konstruerade för astrofoto. Har varit lite sugen på en RASA 8 ett tag själv.
 
ANNONS