Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

5D Mk2

Produkter
(logga in för att koppla)
Flash Gordon skrev:
Värsta rappakalja jag någonsin sett.
Det översättningsprogrammet bör förpassas till de sälla jaktmarkerna.

Enligt min japansktalande fotokompis ger texten inga definitiva besked. Det pratas om att man jobbar på nya kameror med småbildsensorer, men att det är en svår process och det är osäkert när nya modeller kan vara klara.

Detta är tydligen ett typiskt japanskt sätt att uttrycka sig. De ger inte så raka budskap som vi är vana vid.
 
Det är ändå intressant att dom säger att dom jobbar med två kameror med FF. Man kan ju hoppas att den ena är en lite proffsigare modell som är vädertätad osv men inte kostar som en småbil.
 
Någon som har koll än, blir det någon presskonferens på tisdag och isf. vart i världen blir den?
 
Och nu kom nyheten. Dagens pressrelease från Canon.


Canon XL H1S och XL H1A: professionella HD-videokameror byggda efter feedback från användarna

Canon lanserar nu två tillägg till de avancerade HD-videokamerorna i XL-serien: XL H1S, som är designad för studiobaserade produktioner, och XL H1A, som är perfekt för oberoende filmskapare och för inspelning utomhus.



Båda modellerna spelar in med HDV-format (High Definition Video) på band och har ett 1/3-tums 1,67 megapixels 3CCD-system, vilket ger HD-filmer med 1080i-format. Dessutom har XL H1S Canons professionella ”anslutningspaket”: en fullständig uppsättning med studiostandardanslutningar som HD-SDI-utgång – för okomprimerad 1 920 x 1 080-HD-video – Genlock-ingång samt tidskodsingång/-utgång för filmning med flera kameror. HD-SDI-utgången från XL H1S har samma funktioner som i föregångaren XL H1, och dessutom inbäddat ljud och tidskodsdata.

De här nya videokamerorna ersätter XL H1 och har skapats med utgångspunkt från feedback från professionella filmare över hela världen. Huvudförbättringarna jämfört med XL H1 är bland annat ett nytt 20x videoobjektiv i L-serien med separata ringar för fokus, zoom och bländare. Ringarna är placerade på objektivet och kan användas samtidigt, vilket gör att det till exempel går att bevara fokus vid inzoomning. Det går även att anpassa känsligheten på zoomringen. Den tvåkanaliga XLR-ljudinspelningen har nu oberoende begränsare och auto/manuell inställning, vilket ger fullständig kontroll över ljudinspelningen.

- Tack vare vår fortsatta interaktion och feedback från professionella filmare har våra forsknings- och utvecklingsteam kunnat se till att de nya videokamerorna XL H1S och XL H1A erbjuder vad som krävs, säger Karel Poortman, European Pro Video Specialist. De här nya modellerna ger total frihet att anpassa bildinställningar och kontroller, och ger dessutom Canon-sortimentet en särpräglad personlighet - med fullständig kreativ frihet för användarna.

XL H1S och XL H1A:
· 1080i-HD-utdata av professionell kvalitet (50i, 25F)
· Högupplöst 1/3-tums 1,67 megapixels 3CCD-system
· 20x HD-videoobjektiv i L-serien med separata ringar för fokus, zoom och bländare - som kan styras tillsammans
· HDV-inspelning
· Professionellt ”anslutningspaket” (endast XL H1S): HD-SDI-utgång (okomprimerat 1 920 x 1 080, 4:2:2-färgrymd) med inbäddat ljud, Genlock-ingång och tidskodsingång/utgång för filmning med flera kameror
· DIGIC DV II-processor för snabb och exakt hantering av HD-data
· Fullständig bildanpassning och Cine Gamma-kontroller. Alla inställningar (förinställningar, funktioner och visning) som sparas på SD-/MMC-kort är fullständigt kompatibla med alla Canon-videokameror i XH-serien
· Tvåkanalers XLR-ljudinspelning med oberoende begränsare och automatiska och manuella inställningar
· NTSC-filmning som tillval (60i/30F/24F)
· Canon CPS Video-tjänst: registrering via CPN-webbplatsen (www.canon-europe.com/cpn)

HD-kvalitet (High Definition)
Både XL H1S och XL H1A är designade av experter från Canons broadcast avdelning och har ett nytt 20x HD-videobjektiv i L-serien.
Det nya 20x HD-zoomobjektivet i XL-serien (5,4-108 mm L IS III) har en VAP-bildstabilisator (Vari-angle Prism Optical Image Stabilizer), särskild ytbeläggning (SR-beläggning) som i princip eliminerar spökbilder och minskar uppkomsten av kromatisk aberration. Det nya justerbara Focus Assist på kameran (förstoring, skärpa), separata manuella ringar – för fokus, zoom och bländare - ger tillsammans oöverträffade styrningsmöjligheter. Det går också att anpassa känsligheten för fokusringen.

Både videokamerorna har Canons XL-optik fattning för utbytbara objektiv, inklusive det nya 6x XL-HD-zoomvidvinkelobjektivet (3,4-20,4 mm L). Med en Canon EF-objektivadapter (tillgänglig separat) går det även att använda EF-objektiv för Canon EOS-kameror med XL H1S och XL H1A.*

Tvåkanalsljud
Både XL H1S och XL H1A har två XLR-ljudingångar, där varje kanal nu kan kontrolleras oberoende. Den medföljande stereomikrofonen kan också användas som monomikrofon vid inspelning till en kanal.

Avancerad bildkontroll
Antalet avancerade bildkontrollfunktioner har utökats, och utgörs nu bland annat av: förbättrade dubbla brusreduceringsfilter (NR1 och NR2), färgmatris, utökad vitbalanstemperatur (2 000-15 000 °K), skärpedetaljkontroller samt automatiskt knee. Fullständig manuell kontroll över ett stort antal inställningar och filmvariabler: egna förinställningar lagras på SD-/MMC-minneskort.
Eftersom bildkvalitetsinställningarna och funktionerna nu överensstämmer med dem som finns på XH-videokamerorna kan korten även användas på de modellerna. Det här är idealiskt för den som vill använda flera olika kameror för samma scen, eftersom inställningarna enkelt kan flyttas mellan olika kameror.

NTSC-filmning som tillval (60i/30f/24f)
XL H1S och XL H1A kan nu anpassas vilket gör att det går att filma med PAL (50i) eller NTSC (60i). Den här valfria uppgradering kan utföras av valfritt auktoriserat Canon-servicecenter.

Canon CPS Video
Köpare av XL H1S och XL H1A kan även få tillgång till Canon Europes nyligen lanserade CPS Video-tjänst.
CPS Video-medlemskapsprogrammet innehåller:
· Prioriterad reparationstjänst (sex dagar)
· Kostnadsfri låneutrustning för längre reparationer
· E-post och telefonsupport

Fullständig information om Canons HD-sortiment för proffs, och mycket mer, finns på webbplatsen CPN (Canon Professional Network): www.canon-europe.com/cpn

Leveransstart för båda modellerna är i juni. Rekommenderat cirkapris för XL H1S är 79 000 inklusive moms (63 200 exkl. moms) och för XL H1A 50 000 kr inkl moms (40 000 kr exkl.moms).

För pressmaterial besök www.canon-erc.com/sv.

* EF-S-objektiv är inte kompatibla.
 
De videokamerorna släpptes redan på NAB för en vecka sen, iallafall de amerikanska pressreleaserna. Inte ens särskilt heta nyheter alltså. Även om jag vill ha en :)
 
Märkligt att dom samma dag som ryktet sa råkar ha en pressvisning, men det är på något helt annat. Känns som det var just en vaporware läckt från Canon för att försöka hindra folk från att köpa Nikon D3, tills dom hunnit färdigt själva, nu med rykten om D3X så känns det som dom ligger ännu längre efter. Synd att man är så van vid Canons gränssnitt och sitter på deras optik.
 
Det var väl Canons årliga release? Klart det var planerat bara att folk som vänta på nya 5D inte såg klart och starta rykten om att nu KOMMER nya kameran.
 
Alexi skrev:
Märkligt att dom samma dag som ryktet sa råkar ha en pressvisning, men det är på något helt annat.

Är det inte mer logisk att någon hört att Canon skulle ha pressvisning, missförstått och startat ett rykte. Canon har hela tiden varit tydliga med att visningen gäller videokameror.

Canon håller fast vid en vår och en höstlansering i jan/feb respektive aug/sep.
 
Varför köpa den från Tyskland när den finns inom kort i Lund hos Foto&Fiffel
 

Bilagor

  • canon.jpg
    canon.jpg
    11 KB · Visningar: 883
desktopmental skrev:
Gäller garantin vid import från skåne till stockholm?
beställer du i dag så får du inte bara kameran utan en cykel med på köpet, och inte nog med det du får även en disktrasa med Maud Olofsson för att stödja hushållsnära tjänster
 
Rykte: Canon 5D MkII

Släpps tidigare än väntat

Sent i går och under natten har det dykt upp nya rykten för Canons kommande uppdatering av fullformataren 5D. Enligt DPReview ska Canon inte vänta tills Photokina i höst utan väljer att lansera 5D Mark 2 redan i Juni i år. Priset hamnar på 21405SEK om man köper den i USA (ej inräknat sales tax). Med det priset i staterna så kan man nog räkna med att den landar på runt 33-35k här i Sverige.

"- 15.3 MP full frame CMOS sensor (vastly improved light-gathering capacity per pixel: improved micro lenses; miniaturized micro circuitry; enhanced signal/noise ratio)

- Weather sealing same as 1Ds Mark III

- Dual Digic III with all-new "CXR" NR system reported to best 3rd party NR software. Available as a C.F with 4 levels of customizable parameters. 14 bit A/D conversion
- ISO 12800 (C.F. up to 25600)
- Reported 1 2/3 stop sensitivity improvement
- All-new 29-point TTL CMOS sensor
with 12 cross-type for F/2.8 or faster lens
(35% faster than 40D)
- Micro lens fine adjustment for up to 14 lenses
- 300,000 exposure shutter durability
- 6.0 / 3.0 fps
- 3.0" LCD 922,000 pixels
- EOS Integrated Cleaning System
- Live View (improved from 450D; latest generation)
- 6/3 fps continuous shooting for up to 68 frames

- MSRP $3499, available June 2"
www.photographybay.com
http://foto.feber.se/art/43149/rykte_canon_5d_mkii/
 
ANNONS