Annons

Autofokusmotor i både hus och objektiv?

Produkter
(logga in för att koppla)
Hej,

Här kommer en nybörjarfråga... Att det räcker att ha autofokusmotor i antingen hus eller objektiv för att kunna använda autofokus är jag med på, men finns det över huvud taget någon fördel, eller nackdel, med att ha autofokusmotor i både objektiv och hus? (t.ex. snabbare fokus)

Med andra ord, finns det någon anledning vad att välja exempelvis Nikon AF-S 50/1,8 G framför Nikon AF 50/1,8D, med avseende på autofokusprestandan om huset har en egen autofokusmotor?
 
AF-S motorn i objektivet är mer direktverkande och kan justera mer exakt. Mindre risk för missad fokus, snabbare och tystare.
 
De jobbar helt oberoende av varandra, antingen används den ena eller den andra. Båda kan aldrig användas på samma gång.

Objektiv med inbyggd motor är, eller har iallafall god möjlighet att vara, snabbare, tystare och exaktare än de som använder motorn i huset.
 
Hej,

men finns det över huvud taget någon fördel, eller nackdel, med att ha autofokusmotor i både objektiv och hus? (t.ex. snabbare fokus)

Objektiv med inbyggd AF-motor har inget uttag för kopplingen till den inbyggda AF motorn i huset.
Så det är antingen det ena eller det andra som gäller.

Fördelen med att även ha i huset är ju att du inte är låst på samma sätt.

Mvh
Göran
 
Förresten, tittar du på just 50/1,8 finns det all anledning att välja den nya versionen med inbyggd motor eftersom den är bättre på flera andra sätt, förutom att AF är bättre. Det gäller många andra också, helt enkelt eftersom modellerna med inbyggd motor är modernare konstruktioner på alla områden.

Dock kan man göra riktiga kap på äldre AF-modeller som är riktigt vassa med tack vare att de är några år gamla och har ersatts av en ny modell har sjunkit ordentligt i pris.
 
ANNONS