Annons

Batteri till fast ljus?

Produkter
(logga in för att koppla)

4nn4

Aktiv medlem
Hej!
Jag skulle vilja fotografera utomhus med fast ljus (inte blixt), men undrar då hur man gör med strömtillförseln? När man har blixtar som man vill fotografera utomhus med har man ju ett "stort" batteri, är det något som kan fungera till fast ljus också? Har ingen aning om det är något som överhuvudtaget går att lösa, men frågar därför. Tacksam för svar, har funderat länge på det här :)

Lamporna jag har är något liknande de här:
http://www.kaffebrus.com/productimages.php?iProductId=316&iImageId=
 

bengt-re

Aktiv medlem
Enklast är ett litet inverter elverk - då behöver du inte ladda bara tanka med bensin lite då och då...

http://www.jula.se/inverterelverk-900-w-740034 blir bra och skapligt billigt. Det går med batterier också och inverters, men rätt stökigt - elverk är enklare. Över 15 kg är kanske dock lite jobbigt att släpa på.
 

lumor_

Aktiv medlem
Det behöver väl vara ganska mörkt ute för att det fasta ljuset ska ha någon betydelse? Det är ju mycket svagare än blixtar. Testa med en förlängningssladd vid ditt hus eller vid lånat eluttag innan du skaffar en massa utrustning så du vet att det fungerar som du tänkt dig.
Stora nackdelar med elverk är tyngden och ljudet. Ett batteri som används för blixtar skulle fungera men man blir förstås begränsad i tid. Har ingen aning om hur kort tid det blir med dina lampor.
 
ANNONS