Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon 550d "picture style" problem med video (dynamiskt omfång)

Produkter
(logga in för att koppla)

VildPer

Aktiv medlem
Hej, jag testade idag att följa denna sidas tips:
http://vimeo.com/7256322#at=0
Tanken är att öka min kameras dynamiska omfång (canon 550d) genom att stänga av ökad kontrast och liknande i behandlingen från rådata till t.ex. den färdiga filmfilen. Min egentliga fråga står i stycke tre.

Detta fungerar bra för .jpg bilder, samt verkar även ändra hur råformat bilder behandlas? Gjorde ett litet test och där blev bilderna olika i råformat när jag fotade i den normala "picture style" samt i "super flat" som jag lagt in på "user defined 3". Däremot blev båda likvärdiga enligt mig efter behandling i PS.

Min fråga är egentligen vad jag ska göra för att få bättre dynamiskt omfång i film. För när jag filmar och ändrar profil till t.ex. "Faithful" får jag klart sämre omfång, men mellan normal och super flat blir det ingen som helst skillnad i film. Däremot stor skillnad vid .jpg fotografering. Det är betydligt sämre omfång vid videoinspelning. Riktigt dåligt skulle jag säga till och med.

Jag har laddat upp mina testbilder och de finns här och man ser på filnamnet vad bilden föreställer.
http://www.speedyshare.com/PSgjn/download/DynamicRange.zip
 
Fått ett svar på ett annat forum om att jag kan använda "highlight priority" vilket hjälper lite, men ger mer brus istället. Skulle den nedladdade profilen "super flat" fungera i film hade det gjort stor skillnad. Som jag förstod det ska den göra det, så antingen gör jag något fel eller så fungerar det annorlunda till min kamera (550d) än 7d som guiden var gjord för.
 
ANNONS