Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon 70D, trådlös blixt

Produkter
(logga in för att koppla)

stegun

Medlem
Hej,
jag kan inte få till extern blixtstyrning utan att samtidigt den inbyggda blixten avfyras.
Har följt manualen och valt trådlös funktion, det mittersta valet som ska vara bara extern, men det hjälper inte, även den interna blixtrar. Någon som vet?
Hälsn. Stefan G
 

Jewster

Aktiv medlem
Är det detta du blandar ihop?
Hämtat från Cyberphoto ang 70D:

"Den inbyggda blixten fungerar även som master (trådlös sändare) till Canons EX blixtar med E-TTL slavfunktion. Man kan välja i menyn om den inbyggda blixten ska blixtra eller bara skicka en IR-signal till den externa slavblixten (OBS! Sänder alltid ut en förblixt för ljusmätningen oavsett läge)."
 

stegun

Medlem
Tack!
ska kolla senare i kväll, men du har nog rätt,
fick inte till någon tydlig belysning tyckte jag, men blev ändå förbryllad.
Bra med hjälpsamma Fotosidan kompisar!
Hälsningar Stefan G.
 

apersson850

Aktiv medlem
Cyberphoto vet inte heller hur det fungerar.

I samband med trådlös blixtfotografering med optisk styrning på det här sättet, är det alltså den inbyggda blixten som styr händelseförloppet helt och hållet. I sitt enklaste fall, när man styr alla slavblixtar likadant med E-TTL II, går det till så här:
  1. Den inbyggda blixten skickar ut en kod (ett antal pulser tätt på varandra) som ger slavblixtarna order att lösa ut mätblixtarna.
  2. Slavarna blixtrar mätblixtarna, som registreras av kameran.
  3. Den inbyggd blixten skickar ut en längre kod, som instruerar slavarna att göra sig redo att fyra av med en viss styrka, som kameran bestämt genom att utvärdera mätblixtarna.
  4. Bilden tas och den inbyggda blixten skickar ut en synkblixt, som tänder slavarna i rätt ögonblick.
Om man har två eller tre grupper med slavblixtar upprepas stegen 1 och 2 två eller tre gånger.
Om man kör med enbart extern blixt, är synkblixten (steg 4) så svag att den i de flesta fall inte påverkar bilden. Den gör det enbart om man råkar ha en blank yta som den speglar sig i, eller om man typ använder ISO 3200 och f/1,4 på en meters håll. Då syns den. Styrkan på den inbyggda blixten i min 7D är ungefär 1/512 av max för en 580 EX II.
Någon IR-signal skickas aldrig ut av något annat än ST-E2.
 
ANNONS