FF + 1,4x converter eller APS

Produkter
(logga in för att koppla)

ErlandH

Well-known member
Ok,
Ville bara ha en förklaring från dig då du skrev "En konverter är alltid sämre än ingen konverter. Dels tillför den optiska fel, oavsett hur bra den är, dels ger den långsammare AF. Försämringen kan i bästa fall vara försumbar, men den finns alltid där."
Som du säkert läste var det påståendet ett svar på påståendet "det är kvaliteten på konvertern som är avgörande". Min poäng är alltså att oavsett hur bra konvertern är, så är den alltid sämre än ingen konverter.

Dvs om man istället ändrar bildvinkel t ex genom att byta till aps-c-hus så undviker man de fel och problem som en konverter alltid riskerar att medföra. Grundförutsättningen är förstås att allt annat är lika, typ att det är en lika bra sensor med ungefär samma upplösning.
 

Canalog

Well-known member

pdahlen

Well-known member
Jag köpte också en TC efter att gjort lite tester, och visst blir bilderna helt OK, men de blir ju aldrig bättre än utan TC. Det är endast de gånger där brännvidden inte räcker till och man har nått taket och det är för mycket för beskärning, då hjälper TC för det där sista.
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar