Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fota snabba händelser, vilken blixt har PC port? (prontor Compur)

Produkter
(logga in för att koppla)

VildPer

Aktiv medlem
Hej, jag skulle vilja testa fota snabba händelser och halkade in på en sida som säljer enkla kit man kan bygga ihop själv som ska utlösa en blixt t.ex. när det låter högt. Det finns tydligen en standard på ingångar i blixtar för att utlösa dem, en PC 3.5mm port. Är det någon som vet någon blixt som inte är allt för dyr som har en sådan port och helst TTL stöd? Eller om det går bra att lösa på något annat sätt?

Butiken:
http://www.hiviz.com/kits/kits.htm

Bild jag tagit, men det är svårt att göra något utan rätt utrsutning..
http://www.carpediem86.se/fotogalleri3/var/albums/Per/2011-01-20_Vattendroppar/_MG_2495.jpg

Porten:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prontor-Compur
 
TTL-förlängningskablar hjälper inte i det här fallet.

Däremot fungerar det med sån här grunka. Då kan man trigga via en sladd med PC-kontakt även om inte blixten har en PC-kontakt inbyggd.
 
Ja men det låter bra det här! Jag har redan en enklare blixt så då kan jag använda den och bara köpa till så jag triggar den som vanligt istället för via PC porten.
 
Vad menar du med "som vanligt"?

Om du ska trigga blixten med hjälp av en mikrofon elller en fotocell så måste du ha någon slags krets som triggar via en PC-kontakt.
 
ANNONS