Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Köpråd, produktfotografering auktionshus.

Produkter
(logga in för att koppla)

Marialundin

Ny medlem
Jag har alltid ägt Canon EOS och vill hålla mig till Canon. Har dock haft dessa nybörjar-kamerahus som jag har köpt bättre objektiv till allt eftersom jag själv utvecklats. Jag fotar allt ifrån små smycken till stora möbler. (Jag vet att mycket spelar in på ljussättning och mig som fotograf osv)
Nu är jag less på mitt kamera hus och behöver något mer proffesionellt.
Prisklass 10 000-15 000:-
Önskar hög kvalité. Bildförslag hur jag önskar att upplösningen på mina bilder såg ut.
Ha en fin söndag! Tacksam om någon hade någon bra idé :)
899D6C8F-E031-401A-A5BF-99C16BAFDB51.jpegB70D3646-8CAE-4595-8069-69B0E1C2A266.png14BC5E1F-C33F-4A18-B5DB-1E8F4BA02E31.jpeg
 

Tibor

Aktiv medlem
Jag har svårt att tänka mig att det är ditt kamerahus som är begränsningen. För stillastående motiv med god belysning vågar jag påstå att tom min gamla EOS 10D fixar de bilder du visar.
Vad är det du inte är nöjd med på dina egna bilder?
Om jag får "killgissa' så är det nog objektiv och ljus du behöver förbättra. Och ev efterbehandling.
Kan du visa någon bild som du inte är nöjd med så kan du nog gå bra råd här på forumet.
 

Tonyeagle

Aktiv medlem
Tror att det är ljussättning och efterbehandling som är 99% av ditt problem (möjligen också hur du tar dina bilder - bildexempel behövs) . De bilderna du visar skulle förmodligen sett likadana ut om kameran varit en kompaktkamera för några tusen. Med liknande ljussättning och efterbehandling hade du inte sett någon skillnad i mindre tryck eller t.o.m. större webbilder.
 

PeterWem

Aktiv medlem
Vad du får med ett nytt kamerahus är mer användarvänlighet med exempelvis touchskärm och snabbare AF vid Live view. För exempelbilderna som du önskar kan en Canon EOS D30 från år 2000 ge samma resultat.
 

Tibor

Aktiv medlem
Jag kan sälja mitt EOS 10D kamerahuss, som var "Proffs" när den lanserades. Nypris ca 25000,.
Mitt pris idag: endast halva nypriset. De är verkligen svåra att få tag på....
:cool:

Seriöst: Som Peter skriver; ett "bättre hus" ger dig vissa fördelar handhavandemässigt, men bilderna kommer inte att bli bättre av kamerahuset - allt i övrigt lika.
 

Ventures

Aktiv medlem
Jag röstar också på ljussättningen :)
En "dålig" systemkamera (digital) är främst dålig på att hantera svagt ljus. Med tillräckligt mycket ljus (bra blixtar eller lampor) kan man använda kameran på det iso den klarar bäst och då blir resultatet bra. Stillastående föremål kräver inte heller någon snabbhanterad proffskamera även om en sådan kan underlätta, utan man kan prova sig fram i lugn och ro. Ljussättningstips finns det gott om gratis.
 

unoengborg

Aktiv medlem
Håller med. Nytt kamerahus förbättrar inte situationen. Beroende på hur bilderna ska användas kan det faktiskt snarare göra situationen värre. Ska bilderna publiceras på webben kan stora högupplösta bilder ta längre tid att ladda vilket kan vara en nackdel om man vill nå folk som kanske har en långsam mobiluppkoppling. Det går förstås att skala ned en stor högupplöst bild, men då är det enda du uppnått, ytterligare ett steg i ditt arbetsflöde. Lägg pengarna på bättre ljussättning istället.

Du kan antingen välja lampor eller blixtar. Fördelen med blixt är att blixten har kort brinntid vilket eliminerar risk för skakningsoskärpa. Nackdelen är att det är svårare att se hur ljuset faller. De flesta studioblixtar har dock inställningsljus för att avhjälpa det problemet. Det finns gott om tutorials på youtube om produktfoto som kan lära dig mer om ljussättning, men redan din bild av lamporna ger dig en ledtråd, då vi ser hur fotografen försökt göra sin ljuskälla större. i förhållande till motivet för att få mjukare ljus genom att använda en softbox.
 
ANNONS