Användarnamn: .Z.
Ålder: 57 år
Bor: Hisingsbacka, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1978
Medlem sedan: 2001-12-01
Senast inloggad:

Har fotograferat aktivt sedan sextonårsåldern (1978) även om jag innan dess fotograferat så länge jag kan minnas, dock haft perioder av stillestånd då fotandet legat mer eller mindre nere. Från slutet av 90-talet fram till 2005 så blev det ett hoppande mellan digitalt och analogt då jag aldrig blev vän med de digitalkameror jag hade råd med.

Har använt kameror av alla de kända japanska tillverkarna + en del annat och haft en viss förkärlek för äldre mätsökare, min roligaste men även krångligaste utrustning var en Kodak Retina 3S som jag hade 4 objektiv till. Den fick jag tyvärr pensionera 2003 då den inte längre gick att hålla igång.

2005 så blev jag efter ett par lärorika år med mellanformat (Hasselblad 500C) heldigital, de senaste åren har jag dock skalat ned utrustningen vikt och storleksmässigt och gått över till Micro 4/3. Fotoinspirationen går fortfarande upp och ned men det är ju helt normalt för mig och jag har slutat att fundera på det och njuter i stället när topparna kommer.

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Reportage / Situation, Svart-vitt, Arkitektur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag som barn fick använda min fars gamla mellanformatare.

Mitt sämsta fotominne:
När jag i slutet av 90-talet förlorade en massa digitalbilder pga hårddiskkrasch, har lärt mig sen dess.

Min största inspiration:
Duktiga gatufotografer i största allmänhet, är själv så feg.

Jag fikar helst:
En slät kopp kaffe.

I kameraväskan har jag alltid:
Har ingen kameraväska.

Drömbilden är:
Något nyskapande som jag är nöjd med.

Museum
Museum
0 kommentarer
Min ängel.
Min ängel.
0 kommentarer
 
Bilder
Vanligt
2 bilder
 
 

Lastolite Chromakey