Annons

Kant på bakgrunden

Produkter
(logga in för att koppla)

angelpoison

Aktiv medlem
Hej!
Jag har en bakgrundspapp från Lastolite (http://www.cyberphoto.se/info.php?article=LA-9020) och 2 studioblixtar från Elinchrom (http://www.cyberphoto.se/info.php?article=EL20843).

När jag fotograferar något som ligger på golvet mot den svarta bakgrundspappen får jag en mycket irriterande ljus kant längst ner precis innan papperet viker sig från väggen till golvet, bakom motivet se bild: http://www.ladda-upp.se/bilder/biqbplkqptibmz/

Bakom mig när jag står o fotograferar har jag 2 fönster som sitter från mitten av väggen och upp till taket. Rummet är endast 3.60 m x 2.20 m så jag kan inte ställa blixtarna så mkt åt sidorna.

Någon som har en aning om hur man får bort den kanten direkt vid fotografering och slipper efterbehandla så mycket? Skulle problemet lösa sig om jag täcker för fönstren helt? Jag ser kanten hela tiden med ögat, alltså endast inte på bilden!

mvh
 

Urban Domeij

Avslutat medlemskap
Du får sträcka bakgrunden så att kurvan inte är så snäv där den höjer sig.

Man måste i regel se till att bromsa rullen ordentligt och hålla fast den främre kanten på bakgrunden för att få övergången jämnare Den ska hänga med mycket mjukare kurva där den böjer av.

Sedan kan du se efter att ha lagt bakgrunden flackare om du måste täcka fönstren.

Tyvärr innebär det också att man kan behöva mer plats, alltså flytta också kameran bakåt en bit.
 
ANNONS