Annons

koppla portfolio till world press

Produkter
(logga in för att koppla)

Jonson

Aktiv medlem
Hej
funderar på att sätta upp en worldpress blogg. Undrar om man kan koppla ihop den men portfolion samt bloggen jag har här på fotosidan?
/Simon
 

Saarikko

Aktiv medlem
Hittar inga plugins på WordPress.org gällande fotosidan eller dylikt för integrering.

Dessutom är WordPress nog det enklaste webbappen som finns för att göra en blogg till en professionell look utan kostnad. Annars finns det kostnadsförslag genom ThemeForest.net där man kan köpa temor/templates till WordPress för en billig peng (runt 300 kr).

Lycka till!
 

genkakuzai

Aktiv medlem
Håller med till fullo. Flytta din portfolio till Wordpress istället, långt mer kraftfull CMS (Content Management System) än något du hittar här på fotosidan. Och det finns väldigt många klockrena teman på länken Miska gav dig ovan.
 

Saarikko

Aktiv medlem
Gör som jag har gjort hittills med alla mina hemsidor som jag äger:

1. Skaffa en dedikerad server från http://www.leaseweb.com . Där kan du få en egen server från 29 EUR i månaden. Konfigurerar du den efter dina behov så kan du få en kraftig serverlösning för en billig peng, kan jag lova dig.
Själv betalar jag 66 EUR i månaden för min och då har jag lika mycket utrymme som Flickr, dock kan jag styra allt själv samt underhålla servern bättre med egna val.

2. Sedan skaffar du egen domän, t.ex från http://www.loopia.se . När den väl är igång och servern så kan du lägga till parametrarna A och CNAME till rätt ställe (servern) så det blir rätt väg när folk klickar sig till din sida.

3. Ladda ned WordPress från http://www.wordpress.org och "installerar" den enligt hjälpdokumentet som medföljer för att få alla inställningar rätt.

4. Om du vill ha en "specialare" till WP tema så kan du gå in, som sagt, på http://www.themeforest.net och köpa ett tema som passar dig.
Ifall du inte kan bemästra Photoshop eller Illustrator i professionell nivå så kan du även gå in på http://www.graphicriver.net/ och köpa en logotyp för din hemsida, som blir ditt märke.

5. När du väl gjort allt som står ovan är det bara att börja konfigurera sidor, skriva text och lägga upp bilder på din nya hemsida. Hemsidan hamnar automatiskt med på Google och andra sökmotorer, och enda du behöver göra därefter är att göra lite reklam för din hemsida här och var för att få in trafik.

Lycka till! :)
 
Jag kopplar på en gammal tråd, jag har börjat skriva på något om mitt fotande i WP och det finns mig synes en möjlighet att länka till en address där man har kort
 
ANNONS