Annons

lågenergilampor

Produkter
(logga in för att koppla)

jbomelin

Avslutat medlemskap
Hej. Är det någon som provat fotografera med lågenergilampor? Jag har funderat på att testa detta, främst för produktfoto, då jag har fått för mig att dom inte blir lika varma.

Några tankar om detta?
 

Sinuslinus

Aktiv medlem
bomelins upplagda bilder är alla svartvita så färgrstick torde inte vara ett problem...

Jag har fotograferat med en skrivbordslampa a la 11 watts lysrör som belysning någon gång... Inte mycket till belysning men om man köper en ljusstarkare lampa så fixar det sig ju.
Clasisjön ´har tex extra stora lågenergilampor som kanske är intressant
 

jbomelin

Avslutat medlemskap
Ja, färgtemperatur kan ju vara intressant att veta... troligen kan man hyra en sånndär mätare, men kan man inte få tillräcklig kräm i lamporna först är det ju meningslöst att hyra en sånn.
 

jimh

Kodsnickare
Forumpersonal
Jag köpte lågenergilampor från Ikea som sovrumslampor för ett tag sen. Big mistake. De har så låg färgtemp så det känns som om att ligga och läsa till stearinljus. Å andra sidan har jag fotograferat dia med en skrivbordslampa med lysrör som ljuskälla och det tyckte jag gav klart användbart resultat utan något värre stick, och även mina ögon upplever den som neutral, väldigt kall jämfört med glödljus. Så min slutsats är att det varierar enormt mellan olika lampsorter.
 
ANNONS