Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Matt färgfilm för 4x5

Produkter
(logga in för att koppla)
Om du skannar filmen så räcker det med att låta bli att sätta svartpunkt för att det ska bli sådär dåligt, om det nu är det du vill åt;-)
 
Som rubriken lyder så söker jag en matt färgfilm för 4x5! Det är denna känslan jag vill åt:

http://adamsky.s3.amazonaws.com/large/martina/anotherman_2007_mhoogland_01.jpg

http://adamsky.s3.amazonaws.com/large/martina/10men_2009_mhooglandivanow_01.jpg

(om det nu skulle vara väsentligt så vill jag kunna bevara en bit av den svarta "ramen" av filmen, sådär traditionellt, när jag skannat in bilder)

Utgången polaroidfilm brukar vara poppis för att få fram olika effekter liknande dessa. Annars kan man testa att underexponera färgfilm ganska kraftigt och jobba med väldigt tunna negativ.

Om man skannar kan man ju fixa allt detta i bildbehandlingen om man vill.
 
Tack för svar!
Vet ni någon "vanlig" negativ 4x5 (blad)färgfilm med inte alltför mycket kontrast som kan köpas relativt billig, till skillnad ifrån Kodak Ektar 100, i någon (internet)butik då?
 
För att få den där effekten skulle jag rekommendera typ kodak portra exponerad efter högdagrarna och sedan skanna utan att sätta någon svart-punkt, som Martin skrev ovan.
 
För att få den där effekten skulle jag rekommendera typ kodak portra exponerad efter högdagrarna och sedan skanna utan att sätta någon svart-punkt, som Martin skrev ovan.
Ska verkligen testa detta i framtiden!

Skulle alltså också vilja veta en billig och "vanlig" negativ 4x5 (blad)färgfilm med väldigt liten risk för utfrätta mörka och ljusa delar i bilden!
 
ANNONS