Annons

Ny ryggsäck inför resa.

Produkter
(logga in för att koppla)
Amerikanska tullen bryr sig inte om kameror (eller snus tack och lov), men försök inte ta med en falukorv eller andra suspekta matvaror i vare sig den nya ryggsäcken eller annan packning - sånt tar de direkt :)
 
Det är t.o.m. så praktiskt ordnat att den amerikanska tullen har en websida som räknar upp vad man inte får föra in i landet och vad man kan få föra in med vissa restriktioner.

Samt en sida om vad man måste tulldeklarera. Huruvida man måste betala tull eller inte för dessa varor står dock inte. Det måste man antagligen gräva djupare efter. Det torde dock vara rätt osannolikt att en turist behöver betala tull för normala saker i ryggsäcken.
 
Fotografisk film och porslin får man tydligen inte ha med sig hur som helst - undrar varför. Nåväl, TS ska plåta digitalt, och porslin är väl kanske inget man tar med sig på semestern.
 
Klickar man på respektive "förbjuden vara" så får man mer detaljerad information. Tydligen är film inget problem så länge den inte innehåller barnpornografi eller något annan förbjuden information ...
 
Jag missade att det gick att klicka. Rätt kul förklaringar på en del prylar där (utom kubanska produkter som tydligen är helt uppenbara varför man inte får föra in). Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för all OT; och rapportera gärna det här inlägget - jag kan ju inte rapportera mig själv för OT ...
 
Vilken del av USA ska du åka till?

Jag åkte till Los Angeles för 3 år sen med en liten ryggsäck som innehöll två m4/3-kameror, diverse objektiv till dem och en liten dator. Inga problem nånstans på vägen dit. Jag hyrde en bil och körde runt i södra Kalifornien och vistades aldrig på ställen med stor rånrisk.

Jag flyger först till New york och är där i 5 dagar och sen flyger vidare till Los angeles och bilar runt till LAS vegas, San Francisco, San Diego, Santa Barbara. (inte i ordning). :)
 
ANNONS