Annons

Offtopictaggar

Produkter
(logga in för att koppla)

Walle

Aktiv medlem
Efter alla urspårade trådar med mycket offtopic kommer här ett förslag som jag tror skulle gagna de flesta på fotosidan.

Då jag anser att en viss portion vardaglig humor bara förhöjer tillvaron på fotosidan så vill jag inte att man ska förbjuda offtopic helt! Men vissa människor retar sig till förbannelse på offtopic, inget fel i det, alla tycker olika.

Mitt förslag innebär att man bygger in en funktion för "offtopictaggar" (vB-koder).

I skrivläge (newthread.php):
Bredvid knappen "quote" lägger man en knapp "Offtopic". Den infogar automatiskt vB-koden "[OFFTOPIC]". Sen skriver man sitt offtopic och avslutar med att trycka på "Stäng koden", som vanligt med andra ord.
Det ska även finnas en kryssruta i kategorin "Inställningar" (Tolka URL-er:, e.t.c...) med texten "Offtopic" som markerar hela meddelandet som offtopic.

I läsläge (showthread.php):
En länk som växlar mellan "Dölj offtopic" och "Visa offtopic".
Den bör förslagsvis ligga till höger om länken "Gå till första olästa".

Det bör även finnas en inställning i "Inställningar" (member.php) för om man föredrar att dölja eller visa offtopic.


Detta är en funktion som inte är speciellt avancerad eller svår att implementera, och som jag tror skulle höja stämmningen på fotosidan!
Då slipper de som inte vill ha en massa offtopic att se folks offtopic-inlägg...och vi som vill ha möjligheten att göra offtopic-inlägg blir nöjda.

Visst så kan man alltid starta en ny tråd när det blir offtopicsnack, men en viss del offtopicinlägg kommer ALLTID att finnas kvar. Och i vissa fall så har dom kanske ändå med ämnet att göra, men så distant att vissa tycker det är offtopic.
 
Jo, så kan man göra. Men är det verkligen tillräckligt många medlemmar som orkar trycka på OT knappen för att det skall motivera implementationen? Jag är tveksam.
 
Jag tror att det skulle fungera om man satte upp en klar policy om att allt offtopic ska stå inom OT-taggar.

En variant är ju att helt skippa taggarna, och bara ha möjligheten att kryssa i en OT-ruta (I kategorin inställningar) som markerar hela inlägget som OT. Det skulle underlätta implementationen avsevärt.

Dock tror jag stenhårt att det skulla vara bra att kunna väva in OT i inläggen på ett sätt som gör att personer som inte vill läsa OT slipper det.

Vad säger ni andra? För eller emmot mitt förslag?
 
En kryssruta för att tala om att ett inlägg kan ses som bara svammel tror jag att jag skulle använda. Ganska ofta... Det skulle nog vara lagom krångligt också
 
Walle skrev:
Vad säger ni andra? För eller emmot mitt förslag?
Emot. Jag tycker det brukar funka dåligt att bygga sig runt problem med mer teknik. Att formulera policies är bra, men det når bara den mest aktiva klicken som faktiskt läser sånt. Sen skulle ju en sån funktion sända ut fel signaler tycker jag också, det skulle kommunicera att det är helt ok att avvika från ämnet. Vi har ju Fritt forum för fria diskussioner, mer än så tycker jag inte behövs. Då riskerar fotosidan att förvandlas än mer till en social sandlåda och inte den kompetenssamling för fotografi som åtminstone jag tycker att den skall vara.
 
Fast det är ju ändå så att "off topic"-sakerna är ganska roliga ibland. Speciellt för dom som håller till här mycket. Man skulle ju kunna ha som standardinställning att "off topic"-inlägg inte syns och att ett svar på en sådan automatiskt blir "off topic".
 
Fast frågan är ju om fotosidan tjänar på att vara "rolig". Jag är inte så säker att jag tycker det.
 
Jag håller helt med Jim. Vi har alldeles för många ggr byggt teknik för att komma "runt" saker och ting och det brukar ofta inte ge önskad effekt. Bättre att hålla OT i Fritt Forum och IRL.
 
Saken är väl den att vi ser helt olika på det här med OT.

Ni (och vissa andra som inte brukar vara sena med att uttrycka det) ser OT som ett problem.
Jag ser det som ett naturligt och självklart inslag!

Min ide var inte för att "komma runt ett problem" (OT är inte ett problem enligt mig. Ska man hårddra det så är de som konsekvent klagar över OT problemet), utan snarare för att göra alla nöjda och glada. De som inte accepterar offtopic slipper, och vi (Jag tror knappast jag är ensam) som gillar inslag av OT ibland får som vi vill...alla nöjda och glada...

Men jag inser att förslaget är dödsdömt då det ogillas av både ledande redaktör och forumvärd.
 
Ja, det stämmer att ditt förslag inte just nu kommer att adresseras, men bli inte nedstämd. Alla förslag kan inte bli accepterade.

Jag tycker helt enkelt att OT (inte minst just därför att det heter Off Topic och alltså inte hör till ämnet) mer "stör" än bidrar. Eftersom jag ser forumet som en kunskapsbank snarare än en funktioner för socialiserande. Vi har ju skapat Fritt Forum för just OT, sen finns IRL/Chat för riktigt pratsugna.

Så jag tycker att det är bättre att alla följer uppsatta regler och applicerar dem med sunt bondförnuft.
 
Ok, det är lugnt. Det var ju som sagt bara ett förslag...

Det är väl min vana att driva mer sociala och inte fullt så strikt reglerade communitys som gör att jag är positivt inställd till OT.
 
ANNONS