Annons

Vilka inställningar rekommenderar ni för video på SONY A7 III?

Produkter
(logga in för att koppla)

mikoto

Aktiv medlem
Något speciellt du tänker på? Den verkar inte ha några ovanliga inställningar som man behöver ta hänsyn till.

Om du inte behöver 50/60 bilder i sekunden så bör du använda 24 eller 25 fps beroende på vilket som passar ditt arbetsflöde bäst. Vill du filma i 24 fps behöver du slå om kameran till NTSC då PAL läget inte har 24 valbart.

Klarar du dig med under 30 fps så bör du filma i 4K för att få så mycket ut av kameran som möjligt. Vill du filma i 50/60 så behöver du använda 1080P dock.

Ska du filma på stativ skulle jag slå av steadyshot men i övriga fall hjälper den motverka skakningar och får gärna vara påslagen.

Det påverkar inte bildkvaliteten i sig men jag finner det lättare att ha kontroll med manuell exponering där du låser slutarhastigheten med hjälp av 180 graders regeln till 1/50 sekund för 24 och 25 fps. Då slipper du även eventuella artefakter från lampor som har 50hz flimmer. Så exponerar du med bländaren och ISO istället.

A7III tar bra video men den har inga spektakulära inställningar att fippla med då den är låst till 8-bitars filer. Så egentligen är det bara slå på något av 4K lägena och filma på. Bildkvaliteten är god där.
 
ANNONS